fbpx

Zadarski nadbiskup Puljić: Bog se i ove godine rađa u srcima ucviljenih, poniženih i ožalošćenih

Svečanu božićnu misu u katedrali Svete Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimir Puljić.

U svojoj je propovijedi istaknuo kako je potrebno uvijek tumačiti ovu svetu tajnu vjere kako ne bismo krivo shvatili božićni događaj.

“Ovo je blagdan siromaha, dan razbaštinjenih i napuštenih. Bog se i danas rađa u tolikim siromašnim predgrađima, metropolama, u tolikim humanitarnim naseljima prognanika za koje nema mjesta u gradovima i selima. Bog se i ove godine rađa u srcima ucviljenih, poniženih i ožalošćenih. Novorođeni je i danas blizu čovjeku patniku. Stoga, veselo slavimo dolazak našega spasenja i otkupljenja”, rekao je nadbiskup Puljić te zaželio čestit Božić svim svećenicima, predstavnicima gradske vlasti i građanima te kršćanima koji će po Julijanskome kalendaru Božić slaviti za 13 dana.

“Novu 2013. godinu želim vam ispunjenu radošću, prosperitetom i blagostanjem, ali i čežnjom za nebeskim dobrima. Jer, dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan! Neka mir Božji zavlada u ljudskim srcima i savjestima”, poručio je nadbiskup Puljić.

Izvor: Hina