fbpx

Mjesec dana silovao nesretnicu

Dvadesetogodišnja djevojka prijavila je svog zlostavljača da ju je zatočio u stanu i prijetnjama natjerao na spolni odnos, sve dok se nije uspjela javiti majci

Iza rešetaka je završio 29-godišnji Riječanin Aleksandar Č. kojeg je 20-godišnja djevojka prijavila da ju je gotovo mjesec dana držao zatočenu u stanu u Zagrebu, te joj prijetio i silovao ju.

Sve se počelo događati još 2. prosinca prošle godine kada je Aleksandar zaključao vrata stana i odbio iz njega pustiti 20-godišnjakinju. Riječ je o stanu u širem centru Zagreba u kojem je 29-godišnjak neprijavljeno boravio.

Nakon što joj je onemogućio da ode od njega zaredale su prijetnje. Nije nam potvrđeno zašto se tako ponašao, niti u kakvim su odnosima njih dvoje bili.

Iza čvrsto zatvorenih vrata govorio je da će ju ubiti ukoliko pokuša otići od njega. Je li to bio njegov osebujan način da ju zadrži uz sebe, trebalo bi se rasvijetliti tijekom istrage što je protiv njega otvorena.

Naime, sve do 26. prosinca Aleksandar Č. zaključavao je 20-godišnjakinju u svom stanu. Djevojka će u nastavku postupka dobiti priliku još jednom ispričati je li ju u bilo kojem trenutku pustio van ili je svo vrijeme bila zatočena.

Prema zasada dostupnim informacijama njezin strah bio je sve veći. Bojala se i ozbiljnih 29-godišnjakovih prijetnji. Zato je konačno, 28. prosinca, kada se uplašila da će ju Aleksandar ponovno zaključati u stanu poslala poruku majci.

Osim za protupravno oduzimanje slobode djevojka ga je naknadno prijavila i za silovanje. Hoće li se tijekom istrage potvrditi sve te optužbe Aleksandar Č. će pratiti iz istražnog zatvora. Naime, u Remetinec je odveden nakon što je tužiteljstvo zatražilo od suca istrage da ga zadrži iza rešetaka. Zaključeno je kako bi u nastavku postupka mogao utjecati na 20-godišnjakinju, kao ključnu svjedokinju, pa mu je zbog toga određen istražni zatvor.

Majka zvala policiju
Čim je doznala kroz što joj dijete prolazi žena je alarmirala policiju. Nakon prijave 29-godišnjak je pronađen, lišen slobode i priveden na kriminalistički istraživanje.

Izvor: Zadarski list