fbpx

POTICANJE NA TERORIZAM “Komandir Šamil” pušten da se brani sa slobode: Zabranili mu pristup internetu!

Trogiraninu Damiru Mamiću (42) – nakon ispitivanja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na terorizam – Županijsko državno odvjetništvo u Splitu odredilo je mjere opreza, a tijekom istrage bit će podvrgnut psihijatrijskom vještačenju.

Biskup Pozaić zvao je na oružani otpor pred kamerama HTV-a! A zafrkant Šamil je to napravio u svojoj sobi. Koja je razlika?
Kao mjere opreza određeno mu je da se obvezno, redovito jedanput na tjedan javlja u policijsku postaju u Trogiru, zabranjena mu je uporaba računala i drugih sredstava komunikacije radi pristupanja internetu te korištenje Facebooka.

Tijekom istrage naredit će se Psihijatrijskoj bolnici u Vrapču provođenje dokazne radnje.

Kako navodi Županijsko državno odvjetništvo, osnovano se sumnja da je osumnjičenik u 18,30 sati 11. siječnja ove godine na stranici Facebook grupe “Revolucionari” pod svojim profilom objavio videosnimku u kojoj poziva članove grupe i sve koji prate njihov rad na napade na objekte specijalne policije, na policijske postaje, na sve objekte i javne ustanove, posebno one na kojima su izvješene zastave Europske unije, na prometnice i prometnu infrastrukturu, bankare i zlatare, pripadnike “šiptarske i druge mafije”, krupne kapitaliste i sve građane blagonaklone kapitalizmu, Bruxellesu, Europskoj uniji i NATO-savezu.

Mamić je u svojoj osmominutnoj videoporuci, snimljenoj u sobi, preuzeo odgovornost za eksplozije u Zagrebu te je svoj video nazvao “Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu”, a sebe je nazvao “komandirom Šamilom”.

Priveden je i ispitan zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na terorizam.

Izvor: Jutarnji list