fbpx

Prve bebe u Hrvatskoj: U Zagrebu dječačić na svijet stigao u ponoć i jednu minutu!

I ove godine najveseliji su početak godine imale mlade mame koje su u noći 01. 01. na svijet donijele svoje bebe.

U Zagrebu se tako u novu godinu “progurao” mali Matija, a njegovoj je sretnoj mami Danijeli cvijeće među prvima uručio gradonačelnik Bandić, prenosi portal Moj Zagreb, dok mu je u posjet jutros u bolnicu na Sv. Duhu stigla i Milanka Opačić. Matija je rođen u ponoć i minutu, a malog je Dinu mama Amira rodila samo dvije minute kasnije, u ponoć i tri minute.

U Dubrovniku je prva beba došla na svijet jutros u 2.10 sati u rodilištu Opće bolnice Dubrovnik, a roditelji su mu odlučili nadjenuti ime Cvijeto, piše dubrovački.hr, dok je prva ovogodišnja splitska beba stigla 30 minuta iza ponoći. Majka Ivana Tičinović stigla je iz Sinja, a novorođeni dječačić, zasad bez imena, četvrti je sin u ovoj obitelji.

“Bilo je teško, ali je osoblje bilo prekrasno, tako da nije bilo problema. Sve je bilo u redu i porod je prošao u redu i ja sam prezadovoljna. Ovo je četvrta beba, četvrti sin. Nemamo još ime, mislimo se između dva pa ćemo se još odlučiti ili Josip ili Mateo, zasad, ali možda bude i koje treće, vidjet ćemo što će braća odlučiti. Oko 3130 kilograma je težak, 49 centimetara dugačak. Dobro je, a rođen je prije termina, nekih 15 dana ranije”, otkrila je Ivana Tičinović.

Mali Sinjanin prva je od osam beba koje su se ove godine do osam sati ujutro rodile u splitskom rodilištu, a 12 ih je još na čekanju, rekao je doktor Deni Karelović i dodao kako je prošla godina, po porodima za 50 beba bolja od prethodne.

Čast da bude prvi Međimurac rođen u 2013. godini pripala Filipu Plehu iz Čakovca, a do podneva su u Međimurskoj županiji rođene čak tri bebe.

U Virovitici je prva beba na svijet stigla 45 minuta nakon ponoći: u rodilištu Opće bolnice Virovitica Martina Nikolić Rep iz Podravskih Sesveta rodila je Milu, djevojčicu tešku 3920 grama i dugačku 52 centimetara, prenosi virovitica.net, a u novoj godini u rodilištu vinkovačke Opće županijske bolnice Andrijana Previšić iz Vukovara u 2.30 sati, kad je rodila sina, postala je prva mama u 2013. u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestio je Hrvatski radio Vukovar.

Izvor: index.hr