fbpx

Sve platio za Gaženicu, a ne može “skinuti plombu”

Nakon našeg teksta o preprodaji terena u Gaženici javio nam se jedan od sudionika priče − Nikola Perović, posrednik u prvoj kupnji terena veličine 74 tisuće četvornih metara za mađarskog kupca Laszla Kerekesa. Sad je svjedok u predmetu u kojem je Vjeko Bubić osumnjičen za prijevaru oko plaćanja naknade za drugog posrednika − Vojka Kneževića.

Još se zapravo ne razjašnjava je li uopće bilo konkretnog novca u famoznom ugovoru između Kneževića i Bubića, no Perovićev iskaz možda otvara priču o nekim čudnim poslovima oko dobivanja izvadaka iz ZK odjela Općinskog suda, s plombom ili bez nje.
− Kad je Kerekes u cijelosti isplatio tri banke koje su mu dale kredit za kupnju terena u Gaženici, one su mu izdale brisovna očitovanja, a vraćena je i kapara “Gramatu” iz Zagreba. Unatoč tome, ZK odjel iz neobjašnjivih razloga nije donio rješenje o brisanju te zabilježbe, odnosno plombe − kaže Perović.

Sud je poslije skinuo zabilježbu “Gramata”, u vlasništvo se upisala Kerekesova druga tvrtaka “Danuvius marina”, a za to vrijeme ni u kojem dijelu poslova nije sudjelovao Knežević, kaže Perović.

– Međutim, Knežević je na neki nama nepoznati način dobio rješenje o brisanju plombe i dostavlja ga Kerekesu s pričom da je on to ishodio posredstvom svojih veza na Sudu. Kako je on to mogao dobiti iako nije bio strana u postupku? – pita se Perović kojemu je Knežević očito upao u posao s Mađarima i preprodajom terena.

– Kerekes mi je obećao u slučaju realizacije prodaje ovog terena platiti pet eura po četvornome metru, dakle ukupno 370 tisuća eura. Plaćeno mi je 150 tisuća, a ostalo tražim sudskim putem. A Knežević je upravo iznos od 220 tisuća eura tražio i od Kerekesa i od Bubića – tvrdi Nikola Perović.

Sud je kao osnovu za presudu u korist Kneževićeva potraživanja u obzir uzeo pisanu potvrdu o zajmu 220 tisuća eura Bubiću, a nije se provjeravalo je li uopće bilo tog novca i za koje je namjene bila ta navodna pozajmica. Možda će se to razjasniti na idućem ročištu.

Izvor: Slobodna Dalmacija