fbpx

Za 12 radnih mjesta stiglo 700 molbi

Tvrtka iz Đakova, koja traži 12 radnika raznih profila, zatrpana je molbama za posao koje su poslane sa šireg područja ovog grada, ali iz cijele Slavonije. Bilo ih je čak i iz Zagreba.

Među željama s kojima su (i) Đakovčani ušli u 2013. godinu svakako je i smanjenje nezaposlenosti koja i u njihovome kraju ima trend rasta.

U đakovačkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem studenoga 2012. bilo je evidentirano 5.658 osoba bez posla, što je za 3,7 posto više nego krajem listopada sada već prošle 2012. Od tog broja na sam grad Đakovo odnosi se 3.185 nezaposlenih.

U takvoj klimi poslodavci su doslovce zatrpani zamolbama za posao, poglavito oni koji su oglasili neko slobodno radno mjesto poput vlasnika đakovačke proizvodne tvrtke koja je nedavno oglasila potrebu za 12-ak radnika različitih profila – od pravnika, komercijalista do radnika u pogonu.

Posao u Đakovu traže i Zagrepčani

“Pristiglo nam je čak 700 zamolbi”, kaže za Glas Slavonije vlasnik tvornice. Kaže, očekivao je velik broj zamolbi, ali ne i čak sedam stotina.

Zamolbe su stigle iz Đakova, okolice, Slavonije, pa i Zagreba, svih stručnih profila, a ono što njihovi podnositelji najviše ističu u životopisima je, kaže, socijalni moment. Praksa je u ovoj tvrtki da osobno pregledava zamolbe, pa je za dva debela registratora molbi trebalo odvojiti podosta vremena.

Izvor: net.hr