fbpx

Zadraninu (32) ukraden 35 godina star “fićo”

– Služio mi je za moje potrebe, ali više mi je muka jer mi je taj “fićo” očev poklon. Ako mi ga vrate, bit će mi jako drago. Ma, ako je nekomu baš stalo do njega, poklonit ću mu knjižicu vozila i neka ga vozi. Šteta bi bila da ga raskomada i rasproda za dijelove – vlasnik 35 godina starog “fiće”

Da lopovi, zaista više ne biraju plijen pokazalo se i u slučaju krađe starog “fićeka”, gotovo četiri godine stariji od svoga vlasnika, 32-godišnjeg Žarka Traživuka.

Zvučnici vrijedni više nego auto
– Noćas je nepoznati počinitelj ukrao 35 godina star automobil marke “Zastava 750” u vlasništvu 32-godišnjaka, vrijedan nekoliko tisuća kuna. Za ukradenim automobilom koji je bio parkiran u Velebitskoj ulici u Zadru se traga, a protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava – izvijestio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske u čijoj evidenciji je osim ovog 35-godišnjaka još 27 njegovih registriranih “rođaka”.

Ukradeni “fićek” je bijele boje, a svom je vlasniku posljednju godinu svakodnevno služio na gradskim relacijama, bilo da je odlazio na posao ili za prijevoz supruge i djeteta, namirnica i slično.

– Tko god da ga je odvezao, učinio je to između ponoći i šest ujutro. Nimalo me ne čudi ta krađa jer se krade sve živo, od igle do lokomotive. Kriza je. Možda je već na reciklaži u nekoj garaži, jer za motor se može dobiti oko tri tisuće kuna, gume sto eura, imao je CD-player i pet zvučnika što vrijede više nego on sam… – nabraja vlasnik ukradenog “fiće”, a u glasu mu se osjeća tračak nade kako možda i nije to tako te da će policija, ipak uspjeti pronaći njegova limenog ljubimca.

Kradu se automobili na sve strane
– Služio mi je za moje potrebe, ali više mi je muka jer mi je taj “fićo” očev poklon. Ako mi ga vrate, bit će mi jako drago. Ma, ako je nekomu baš stalo do njega, poklonit ću mu knjižicu vozila i neka ga vozi. Šteta bi bila da ga raskomada i rasproda dijelove jer ih je još jako malo registriranih i ispravnih na prometnicama – rekao je vlasnik 35-godišnjeg “fiće”.

Svega dva dana ranije dvoje Zadrana je prijavilo pokušaj krađe, a riječ je bila o vozilima marke fiat i golf, starije proizvodnje. Najprije je 40-godišnjak prijavio pokušaj krađe automobila s parkirališta na Liburnskoj obali, a potom je policiju nazvao i 65-godišnjak prijavivši pokušaj krađe automobila s parkirališta u Ulici Grigora Viteza na Voštarnici.

Izvor: Zadarski list