fbpx

Ivan Grubišić neće ići u utrku za gradonačelnika Splita, ali će se uz podršku SDP-a kandidirati za župana

Don Ivan Grubišić je konačno prelomio. U eteru Radio Splita izjavio je kako će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za župana, a od mjesta gradonačelnika je odustao.

Također, za mjesto gradonačelnika Splita neće se natjecati ni on, ni bilo tko iz njegovog Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, no natjecat će se sa svojom listom za Gradsko vijeće.

Iako po anketama uvjerljivo vosi u gradu Splitu, izjavio je kako je mjesto župana lakši križ, a da za mjesto gradonačelnika ipak treba biti realan s obzirom na godine i sposobnosti.

Grubišić je rekao:

– Funkcija župana mi sliči na župnika. Imao sam župu s 40 tisuća stanovnika, sad bi dobio još samo jednu nulu. Hrvatskoj trebaju korjenite promjene i “treći put” koji bi se pokrenuli upravo iz Splita.

Kako se čini, splitsko-dalmatinski SDP najvjerojatnije neće imati svoga kandidata, već će podržati don Grubišića. To je Tportalu neizravno potvrdio predsjednik ogranka Arsen Bauk:

– Prije nekoliko mjeseci ostavio sam otvorenu mogućnost da podržimo nezavisnog kandidata ukoliko je prihvatljiv našem biračkom tijelu, a time želimo dati doprinos promjenama u županiji nakon punih dvadeset godina. Objavljivanje kandidature Ivana Grubišića povećava vjerojatnost da će se to dogoditi – rekao je Bauk.

Izvor: SD