fbpx

Mladi Bibinjac pronađen mrtav u svojoj kući

Marko Š., 25-godišnjak iz Bibinja pronađen je mrtav u petak ujutro u svojoj obiteljskoj kući u Bibinjama. Kako smo saznali iz PU zadarske, na tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na nasilje pa će se točan uzrok smrti najvjerojatnije utvrditi obdukcijom koju bi trebali obaviti patolozi zadarske Opće bolnice i to na traženje njegove obitelji.

Mladiću se čak dva puta sudilo na zadarskom Županijskom sudu, zajedno s još dvojicom njegovih vršnjaka. Prva je presuda bila ukinuta jer je Vrhovni sud zatražio ponavljanje sudskog postupka, a radilo se o pokušaju dilanja oko pola kilograma speeda. No kako se tijekom suđenja utvrdilo amfetamin je bio loše kvalitete te ga je zapravo u bijeloj, praškastoj tvari pronađenoj kod trojice mladića – bilo tek u tragovima.

Naime, prema optužnici kojom su se teretili, prvooptuženi je prošle godine oko 22 sata na Liburnskoj obali u Zadru prodao jednom Zadraninu 9,36 grama “speeda”. Potom su njih trojica u mjestu Sveti Petar od jednog Zagrepčanina kupili oko pola kilograma amfetamina kako bi ga dalje prodavali na zadarskom narkotržištu.

Dvadesetpetogodišnjak ih je vozio svojim peugeotom, te je bio optužen za pomaganje u kaznenom djelu. Kada su ih zaustavili policajci, drogu su našli pokraj kliznih vrata iza vozača u jednoj kartonskoj kutiji sa dvije plastične vrećice u količinama od oko 362,9 i 108,4 grama.

Kako je kasnije utvrđeno toksikološkim vještačenjem, Zagrepčanin ih je prevario i pod amfetamine im prodao bijeli prah za oko 13 tisuća kuna.

Marko Š. je na zadarskom Županijskom sudu i drugom presudom izrečenom početkom prosinca prošle godine kao pomagač u cijeloj priči, iako proglašen krivim, bio oslobođen kazne.

Izvor: ZL