fbpx

Obilježen Svjetski dan borbe protiv raka

Dijeljenjem promotivnih materijala uz savjete građanima o važnosti odaziva na preventivne preglede (za rak dojke, za rak debelog crijeva i za rak vrata maternice) u prostorima trgovinskog centra City Galleria djelatnice Službe za socijalnu medicinu i javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Zadar pridružile su se obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv raka.

– Naglasak je stavljen na prevenciju i na podizanje kvalitete života oboljelih od raka. Ovom prigodom naša služba, koja koordinira tri nacionalna programa – za rak dojke, rak debelog crijeva i rak cerviksa, predstavlja ove nacionalne programa i dijeli prigodne letke Ministarstva zdravlja. Također, naši sugrađani imaju priliku izmjeriti indeks tjelesne mase čije su povišene vrijednosti jedan od faktora rizika, rekla je Ana Petrić. dr. med. spec. javnog zdravstva.

Uz dr. Petrić materijale i savjete građanima dijelile su i dr. med. Ljiljana Balorda, voditeljica službe i odjela, medicinske sestre Ivana Haberle i Vera Biloglav te sociloginja Jelena Ćosić Dukić.

Izvor: ZL