fbpx

Oglasom u samo 45 minuta pronašli željene radnike

Osječki studenti ne biraju previše. Kad je riječ o zaradi presudno im je da im posao ne ometa obaveze na fakultetu ili da rade vikendom. Najbolje, pak, prođu oni koji posjeduju neke dodatne vještine jer su za svoj rad najviše plaćeni.

Samo 45 minuta bio je postavljen oglas na stranicama Studentskog servisa na kojem je bila objavljena potražnja za 40 studenata za odrađivanje inventure u osječkim tvrtkama i trgovinama. Potom je uklonjen jer se radnici očito iznimno brzo nađu. U osječkom Student servisu kažu da je lani preko njih posao pronašlo 5.500 studenata koji su radili kod tri tisuće različitih poslodavaca.

“Studenti danas gotovo da i ne biraju poslove. Iz široke lepeze poslova svatko može pronaći ono što ga zanima, a u većini slučajeva ni zarada nije presudna već su studentima najzanimljiviji oni poslovi koji se obavljaju kada je najmanje obveza na fakultetima, odnosno vikendom, u večernjim ili noćnim satima te u vrijeme praznika”, pojasnio je za Glas Slavonije rukovoditelj Tihomir Milinović.

Posao hostesa je među traženijima jer zbog radnog vremena ne ometa studentske obveze. U njemu se okušala i studentica Ines Prespjanin koja vikendom po trgovačkim centrima promovira nove ili proizvode na akcijama. Tvrdi da posao nije težak te da onaj koji ga radi mora biti komunikativan i snalažljiv.

Što se najviše plaća?

Ponuda poslova mijenja se s obzirom na godišnja doba. Tako su ljeti najviše zastupljeni poslovi u poljoprivredi, građevini i ugostiteljstvu, a predblagdansko vrijeme oni u marketingu, promidžbi i trgovinama. Tijekom cijele godine nude se poslovi anketiranja, poslovi u pozivnim centrima te s područja telekomunikacija.

Najplaćeniji su, pak, oni koji od studenata traže dodatne vještine kao što je primjerice nekakva licenca ili poznavanje određenog stranog jezika.

Izvor: net.hr/Z.G/Glas Slavonije