fbpx

“UMORNA SAM K’O ŽIRAFA” Nora doputovala u Philadelphiju na liječenje

U Philadelphiji ih je dočekala Tatjana Cameron – Tajči, koja je Nori od početka bila velika podrška

Petogodišnja Nora Šitum koja boluje od akutne limfoblastične leukemije sinoć je stigla u Ameriku s obitelji i dva liječnika.
U Philadelphiji ih je dočekala Tatjana Cameron – Tajči, koja je Nori od početka bila velika podrška.

‘Nora i njeni roditelji su sretno stigli. Nora veli da je umorna “ko žirafa”. Sad odmor a sutra dalje… Prekrasni su i nevjerojatno puni snage!’, napisala je Tajči na svom Facebook profilu.

Tajči je putem Facebooka zahvalio i Norin stric.

– Nismo ništa napravili što ne bi svako drugi. Mi se sad posvećujemo molitvi a Nora, Ivica i Djana sa svojom neobično jakom snagom dalje – odgovorila je.

Malena Nora već danas bi trebala biti primljena u Dječju kliniku u Philadelphiji u kojoj će biti podvrgnuta terapiji stanicama zaraženima oslabljenim virusom HIV-a.

VIJEST O NORI PRENIO I CNN: ‘Velikodušni Hrvati skupljaju novac za liječenje djevojčice u Americi’

Petogodišnja djevojčica iz Hrvatske koja boluje od leukemije liječit će se u Americi, a sve zahvaljujući velikodušnim sugrađanima, piše Olivia Smith za CNN.

Kada je majka Nore Šitum kontaktirala hrvatske medije kako bi pomogli u prikupljanju 575 tisuća dolara potrebnih za bolnički tretman, oni su se pobrinuli da taj cilj bude ostvaren.

– Bilo je skupo, no Hrvati imaju velika srca – kazala je Đurđa Aleksić, obiteljska prijateljica i članica organizacije Hrabro dijete koja pomaže oboljeloj djeci.

U nekoliko tjedana ljudi iz svih krajeva Hrvatske donirali su novac za Noru.

Da njihova zasluga bude veća, Hrvatska ima slabo gospodarstvo. Između 2000. i 2007. godine državna je ekonomija napradovala sporo, no Hrvatska tek kreće u oporavak od naglog usporavanja 2008. godine, navodi CNN.

Kada su hrvatski građani čuli da je za liječenje Nore potrebno dodatnih 262,000 dolara, napali su žestokim komentarima Facebook stranicu bolnice, no Norina je majka kazala da se dogodio nesporazum. Na Facebook stranici Dječje bolnice u Philadelphiji ponovno je zamolila ljude da ne ostavljaju negativne komentare.

Izvor: Jutarnji list