fbpx

Za neplaćeni porez Ivica Obad optužio svoga knjigovođu!

Bivši proslavljeni zadarski košarkaš i poduzetnik Ivica Obad sjeo je na optuženičku klupu zadarskog Općinskog suda kako bi odgovarao zbog utaje poreza u vrijeme kada je bio vlasnik i direktor Trgovačkog društva “Obad šport” te je u razdoblju od siječnja 2000. do 31. prosinca 2002. godine oštetio državni proračun za iznos nešto manji od 87 tisuća kuna.

Obad je u svojoj obrani sucu Domagoju Kurobasi rekao kako se ne osjeća krivim te za sve optužio svoga knjigovođu Matu Vidovića.

– Kompletno knjigovodstvo je on vodio, a u tome mu je pomagala moja supruga Jasna. Sve je ovo od njega krenulo. Ja sam samo potpisivao ono što mi je on servirao i bio je dobro plaćen za posao koji je obavljao, branio se Ivica Obad , o čemu više možete pročitati u tiskanom izdanju Zadarskog lista..

Pojasnio je kako su osrednje poslovali, ali je na kraju ispalo da je poslovanje njegove firme bilo loše te da je sve to skrivio knjigovođa, jer je on vodio kompletno financijsko poslovanje tvrtke te je više puta ponovio kako on s tim nije imao veze.

Izvor: ZL