fbpx

ZAMP od Nevena Badurine traži 268 tisuća kuna!

– Bio sam u kontroli u hotelu Luna nekoliko puta. Jednom je svirala instrumentalna glazba, ali su mi djelatnici odbili pokazati CD što sam zabilježio u zapisniku. Tom prilikom zatekao sam i dvojicu gitarista na terasi restorana. Izvodili su pjesmu Erica Claptona – svjedok Goran Kuzmanić

Iako se na jučerašnjem sudskom ročištu nije pojavio hrvatski “kralj inćuna” Neven Badurina, njemu je pred sucem Općinskog suda u Zadru Željkom Đerđem nastavljeno suđenje zbog kaznenog djela nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

Zadarsko Općinsko državno odvjetništvo jučer je izmijenilo činjenični opis optužnog prijedloga kojim je Badurini dugovanje sa 193 tisuće kuna podignulo na 268 tisuća kuna. Po izmijenjenoj optužnici vlasnik stankovačke “Ostree” i zakupac zadarske tvornice ribljih konzervi “Adria” tereti se da je od lipnja 2007. do listopada 2010. godine kao vlasnik hotela “Luna” na otoku Pagu gostima puštao glazbu bez odobrenja autora i bez plaćanja autorskih prava, čime je ZAMP (Zaštita autorskih muzičkih prava) oštetio za 267.509,31 kuna.

U nastavku suđenja jučer su saslušana trojica svjedoka koji su u inkriminirano vrijeme radili kao terenski zastupnici u ZAMP-u.

Na prvom ročištu, odmah nakon čitanja optužnice, 43-godišnji Badurina kazao je da se ne smatra krivim, te da je s izvođačima koji su nastupali u hotelu imao dogovor da će izvoditi glazbu koja je starija i za koju nije potrebno odobrenje ZAMP-a.

Suđenje se nastavlja 24. travnja.

Izvor: ZL