fbpx

Jednostavne i predivne Uskrsne dekoracije

Ne dajte da vam loše vremenske prilike pokvare želju za proljetnim dekoracijama u vašem domu…

Veliki tjedan koji prethodi najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu je započeo, a s njim i finalne pripreme za nedjeljnu gozbu. U te pripreme, osim one vezanih uz hranu, spadaju i uskrsne dekoracije, u obliku pisanica, proljetnog cvijeća, domaćih životinja, te svega što najavljuje proljeće i vrijeme buđenja prirode.

Relativno loše vremenske prilike u kontinentalnoj Hrvatskoj i ne idu baš u prilog tom proljetnom buđenju, no s prvim zrakama sunca i ljepšeg vremena vjerujemo da ćete se ponovno uspjeti vratiti u taj veseli proljetni štih. Zato, uredite svoj dom i ukrasite ih prelijepim uskrsnim dekoracijama i pisanicama, te dajte svojoj obitelji poseban ugođaj.

Evo zanimljivih i relativno jednostavnih ideja kako možete ovaj Uskrs učiniti posebnim, a bez prevelikih troškova. Sve što vaš treba je malo volje i vremena. Prije nego što počnete s dekoriranjem, napravite inventuru već postojećih uskrsnih ukrasa, te kupite ili kod kuće izradite samo ono što vam treba.

Evo nekih od zanimljivih ideja koje će se svima vidjeti.

Uskrsni vijenac

uskrsnje 2013 dekoracije01

Ako imate malo više spretnosti i materijala, kod kuće možete napraviti vijenac od šiba i sličnih materijala, no isto tako možete kupiti prazne vijence za dekoriranje. Nakon toga nabavite ukrasne pisanice u jednoj ili više boja i veličina s kojima ćete ukrasiti vijenac. Najjednostavniji način za pričvršćivanje pisanica je silikonskim pištoljem.

Ako imate neki stari vijenac koji nije lijep izgledom (možda od nekog prošlog Božića ili Uskrsa) obucite ga u lijepu tkaninu, kako biste sakrili sve njegove nedostatke, te na tkaninu, ponovno uz pomoć silikonskog pištolja pričvrstite pisanice. Vijenac ostavite kao dekoraciju na stolu ili objesite na zid ili vrata.

Košarice od krep papira

uskrsnje 2013 dekoracije02

Krep papir dugo vremena bio je stvar prošlosti, nešto s čime su se služili naši roditelji, bake i djedovi, ali on se danas unatoč velikom izboru ukrasnih papira i materijala koristi za različite dekoracije. A, evo jedne zanimljive ideje, košarica od krep papira u koju možete staviti pisanice, ali i druge ukrasne i jestive predmete, kojima će se ponajprije veseliti djeca.

Osim samog krep papira u željenoj boji potreban vam je pištolj za silikon i kantica ili posudica koju planirate obući u krep papir. Sve ostalo je vrlo jednostavno. Obucite košaricu u krep papir, počevši izvana. Nakon što ste posudicu obložili izvana, obložite ju iznutra tako da ostavite rubove da vire oko pet centimetara izvan košarice, te ih prstima rastegnite kako biste dobili valoviti ukrasni rub. Košaricu napunite umjetnom travom, pisanicama ili nekim drugim ukrasima. Upotrijebite maštu i dekorirajte ih po vlastitom ukusu.

Pisanice na kutu stolnjaka

uskrsnje 2013 dekoracije03

Želite učiniti stolnjak za vašim uskrsnim stolom posebnim? Evo zanimljive i jednostavne ideje! Na svaki kut stolnjaka prišijte plastičnu šarenu pisanicu.

Proljetni buketići

uskrsnje 2013 dekoracije04

U stare raspareni set za čaj ili kavu, svijećnjake ili stalke za kuhana jaja stavite prelijepo proljetno cvijeće, te ukrasite blagdanski stol.

Prirodne pisanice

uskrsnje 2013 dekoracije05

Ako ne želite bojati jaja, evo zanimljive dekoracije. Kuhana jaja postavite u stalke za kuhana jaja, te okolo ukrasite s nekoliko svježih travka, bilo trave, bilo mlade pšenice.

Umjesto pisanica – jajoliki tulipani

uskrsnje 2013 dekoracije06

Ako želite da vaš blagdanski stol dobije posebnu štih ukrasite ga još ne do kraja otvorenim jajolikim tulipanima, koji će zamijeniti pisanice. Nabavite nisku košaricu, u nju stavite običnu plastičnu zdjelicu u koju ćete pak staviti cvjećarsku spužvu, natopiti ju vodom, te dekorirati tulipane.

Proljetne grančice

uskrsnje 2013 dekoracije07

Ovo je možda jedno od najjednostavnijih, ali najljepših dekorativnih ideja. Uberite ili pak nabavite grančice tek netom procvjetalih voćki, ukrasnih grmova kao što je zlatna kiša ili cica-mace, te ih ukrasite plastičnim pisanicama ili nekim sličnim dekoracijama. Ili ih pak ostavite prazne, jer su same po sebi dovoljno lijepa proljetna dekoracija.

Izvor:  žena.hr