fbpx

Pobjede Sonika i Jazina, teški porazi Sukošana i Poličnika

Šibenik će po svemu sudeći osvojiti titulu prvaka A-2 lige – jug i onda će kroz kvalifikacije pokušati izboriti nastup u A-1 ligi. To im, vjerojatno, neće biti preveliki problem, jer izgledno je da se u kvalifikacijama ni neće naći previše sastava koji bi mogli konkurirati Šibenčanima. Jedno od prva dva mjesta je realnost. Na tom mjestu svi smo očekivali Sonik-Puntamiku. No pokazalo se da je dvoboj na Baldekinu, gdje su Šibenčani uspjeli pobijediti i to s dovoljnom razlikom s kojom imaju bolji međusobni omjer, ipak bio presudan. Jer posljednje dvije ozbiljnije prepreke Šibenik je prošao neokrznut. Prvo je slavio protiv Kaštela kod kuće, a sada su igrači s Baldekina neokrznuti prošli i gostovanje u Solinu. U posljednjem kolu kod kuće dočekuju Cetinu, tako da je jako teško očekivati da će se dogoditi neko čudo. Toga su svjesni i Puntamičani koji su ostali bez najboljeg igrača Tea Petanija, koji je potpisao za A-1 ligaša Đuru Đakovića.

Sonik je u ovom kolu teže negoli se očekivalo slavio u Trogiru. Najučinkovitiji je bio Mladen Gligora sa 24 poena. Josip Bulić dodao je 19. Slavile su i Jazine u Drnišu. Prva i ona najvažnija, posljednja četvrtina pripala je gostima. Domaćin je bio izrazito motiviran jer se bori za ostanak. Čak su limitirali Jazine na samo 102 poena, a Roka Čiklića na “malih” 27. No Atelj im je zabio 33 i predvodeći svoju momčad do pobjede, vjerojatno, vrijedne četvrtog mjesta. Tu poziciju prepustio im je Sukošan koji je neočekivano visokom razlikom poražen na gostovanju kod Cetine. Očito je odlazak trenera Ivana Jurana ostavio danak jer su Sukošanci, koji su cijelu ligu igrali odlično i nisu dopuštali da ih itko razbije, baš pred kraj prvenstva odigrali loše i izgubili sa 20 razlike, od ne tako jake Cetine. Mrkić sa 19 koševa bio je najraspoloženiji igrač Sukošana.

Nastavak niza, ali na žalost poraza, imao je Poličnik. “Razbijeni” su od Kaštela u gostima čak sa 39 razlike. Bašić sa 13 i Baričević sa 11 koševa bili su jedini dvoznamenasti igrači u redovima Poličnika. Košarkaši Poličnika sigurno nemaju ništa protiv činjenice da je iduće kolo posljednje ove sezone.

A to kolo županijskim predstavnicima ne donosi preveliki izazov. Prvak je manje više jasan, samo čudo to može promijeniti. Borba za ostanak se malo zakuhtala, no u njoj nasreću ne sudjeluju županijski predstavnici.

Izvor: ZL