fbpx

Policija istražuje poslovanje Čačićevog Coninga

Varaždinski Coning, bivša firma Radimira Čačića, pod policijskom je istragom. Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske, za Index je potvrdila da policija provodi kriminalističku istragu vezano uz Coning.

Kolarić nije mogla potvrditi zbog čega policija istražuje poslovanje Coninga, a dodala je i da nema informacije kojima bi mogla potvrditi tvrdnje nekih medija da je policija “ušla u Coning”. Neslužbeno se može čuti da je istraga pokrenuta slijedom kaznene prijave koju su radnici podnijeli zbog neisplate plaća.

Podsjećamo, većina radnika Coning grupe, koja upošljava 145 ljudi, u štrajku je zbog sedam neisplaćenih plaća. Štrajk radnika Coninga započeo je 21. veljače, a u međuvremenu su im se pridružili zaposlenici tvrtki kćeri Coneco, Congama i Coning Ecogradnja.

Srećko Vidaček, sindikalni povjerenik radnika, prije tjedan dana izjavio je da je DORH-u poslana kaznena prijava protiv članova uprave i nadzornog odbora Coninga, te tvrtki kćeri u sastavu Coning grupe. Radnici su Coning prijavili DORH-u zbog netransparentnosti u poslovanju, neisplate plaća i neuplaćivanja doprinosa.

Iz štrajkaškog odbora potvrđeno je da je Coning posjetila i inspekcija Porezne uprave.

Radimir Čačić je 1978. godine u Varaždinu osnovao Coning, firmu u kojoj je bio generalni direktor i većinski vlasnik. Čačić je Coning napustio 2000. godine, kada je ušao u koalicijsku vladu Ivice Račana.

Izvor: index.hr