fbpx

TALIJANSKA POLICIJA ZAPLIJENILA MODNO CARSTVO BVLGARI VRIJEDNO 45 MILIJUNA EURA Utajili su porez!

Talijanska financijska policija danas je priopćila da je zapljenila sredstva vrijedna 46 milijuna eura, u vlasništvu voditelja modne kuće Blvgari, optuženih za utaju poreza.

Akcija policije odnosi se na bankovne račune, police osiguranja, dionice i nekretnine.

Sredstva su u vlasništvu Paola i Nikole Bulgarija, potomaka osnivača tvrtke, kao i trenutnog direktora Mauricija Valentinija i njegovog prethodnika Francesca Trapanija .

Njih četvorica optuženi su da su izbjegavali plaćanje poreza u Italiji, tako što su lažno prijavili prihode od oko tri milijarde eura kroz kompanije sa sjedištima u Nizozemskoj i Irskoj, koja se ne smatra poreznim rajem, ali također ima nisku stopu poreza od 12,5 posto.

Transfer spornih sredstava navodno je išao kroz kompanije koje četvorica optuženih kontroliraju u Švicarskoj, navodi policija.

Kada su se, prije dva mjeseca, pojavili medijski navodi da je Blvgari pod istragom, Trapani, koji je vodio kompaniju gotovo 30 godina, rekao je da je tvrtka uvijek poštovala fiskalne zakone u Italiji i inozemstvu.

Tvrdeći da je “Blvgari” bio na meti “desetina i desetina” fiskalnih kontrola, Trapani je tada policijske istrage nazvao “grotesknim i neosnovanim”, navodeći da su kontrole uvijek pokazivale da tvrtka ne krši zakone.

Izvor: Jutarnji list