fbpx

U sportu nije primaran novac, nego srce i želja

Nekoliko minuta nakon završetka utakmice Cedevite i Zadra, Ante Nazor je došao na konferenciju za novinare vrlo uzbuđen. Nije pretrčao koliko njegovi igrači, ali nije ni mnogo manje u svom trenerskom prostoru i izvan njega.

– Nemojte mi zamjeriti. Ovo mi nije uobičajena situacija, jer sam zbilja sa svojom momčadi proživljavao svaki napad, svaku obranu i svaki govor tijela. Jedino što znam je da smo dobili u produžetku 84:79 i da smo tempom razbili Cedevitu, baš kao i Split u posljednjem kolu ABA lige. To je naš forte. Dokazali smo da smo pobjednici. Nije lako pobijediti ovakvu momčad u gostima i zato čestitam svojim igračima. Ovo je samo još jedan dokaz da u sportu novac nije primaran, nego srce i želja – rekao je trener Zadra.

Na pitanje kako vidi svoju momčad u borbi za naslov prvaka, Nazor je odgovorio.

– To je momčad koju sam ja selektirao, mada su neki govorili da sam pogrešno selektirao, jer sam mlad i neiskusan trener. Jednostavno živim s njom iz utakmice u utakmicu. Uvijek molim za strpljenje. Dokazali smo da možemo dobiti najbolje momčadi, ali ponekad nam treba malo sportskog odgoja da u kontinuitetu igramo dobro i da ne kiksamo protiv lošijih momčadi. Nadam se da će moja momčad u Ligi za prvaka sazreti u tom smjeru. Ne bih želio biti bahat. Ostajemo u ciljevima koje smo postavili na početku, ali pripremamo se za svaku utakmicu kao da je posljednja.

Izvor: ZL