fbpx

UZ UVALU SUHA PRIPREMA SE GRADNJA: Nova stambena zona u Diklu

Na atraktivnoj lokaciji Dikla, uz uvalu Suha, priprema se stambena gradnja. Izradu urbanističkog plana uređenja naručio je Anton Dedaj, jedan od vlasnika parcela, a izrađivač plana je Igor Pedišić iz AB Foruma.

Na predraspravi održanoj u petak o novom planu rečeno je kako su anketirane želje svih vlasnika terena iz obuhvata budućeg UPU-a.

– Nakon izmjena Prostornog plana Zadra taj je teren dobio oznaku M1, što znači da se uz namjenu za stanovanje može planirati i neka tiha uslužna djelatnost ili manji turistički objekt, kazao je Pedišić. Na ovom su predjelu parcele veće od 600 četvornih metara, postoji i mogućnost priključka na komunalnu infrastrukturu.

Planom se predviđa jedna pješačka komunikacija na sjeverozapadnom dijelu gdje je trafostanica. S obzirom na već postojeću infrastrukturu i spremnost investitora, može se očekivati skorašnji početak realizacije ovog plana. Ovaj dio se baš uklapa u planove prema kojima će Diklo cijelom svojom obalnom crtom dobiti elegantni lungomare.

Kao što je poznato, u planu je obnova postojeće lučice i povećati kapacitet sa sadašnjih 70-ak na maksimalnih 200 komunalnih i sportskih vezova, uredit će se plaže, proširiti cesta za širinu biciklističke staze koja će se preko Borika i Dikla nastaviti prema Kožinu.

Izvor: Slobodna Dalmacija