fbpx

Zadranin (20) osumnjičen za ubojstvo majke i bake; Prije tragedije na Facebooku napisao: Hvala što mi niste pomogli da riješim probleme

Nakon višesatne potjere, dvadesetogodišnji L. M., osumnjičen za dvostruko ubojstvo majke i bake, uhićen je u petak u 21 sat u blizini obiteljske kuće na zadarskom Bokanjcu gdje se samo nekoliko sati prije dogodilo monstruozno ubojstvo.

Iz policije su šturo priopćili da se 20-godišnjak trenutačno se nalazi na kriminalističkoj obradi, odakle će se u poslijepodnevnim satima privesti sucu istrage na Županijskom sudu u Zadru.

– Na mjestu događaja izvršen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a na mjestu nesreće u beživotnom stanju s većim brojem povreda pronađena su tijela 55-godišnjakinje i 78-godišnjakinje – šturo su priopćili u zadarskoj policiji koja je i u subotu na mjestu nesreće nastavila sa očevidom ove tragedije koja je šokirala javnost.

O kakvom se oružju radilo, i koji su motivi nagnali 20-godišnjaka na ovako strašan čin u policiji nisu htjeli kazati. Majka i baka 20-godišnjaka pronađene su sa brojnim ozljedama na tijelu, pa se neslužbeno doznaje da je u pitanju bilo više različitih predmeta.

Od kakvih su ozljeda preminule znat će se nakon obdukcije koja se provodi na Odjelu patologije zadarske Opće bolnice. Osim obdukcije bit će potrebno i toksikološko vještačenje, jer je 20-godišnjak, prema navodima nekih njegovih poznanika, prije ubojstva navodno bio pod utjecajem opijata.

Neslužbeno doznajemo da je 20-godišnjak uhićen nakon što je došao u blizinu kuće pitajući oca što se dogodilo.

Neposredno prije toga došao je u obiteljski stan u najmu na zadarskom predjelu Relja pitajući stanare može li se oprati od krvi.

Zasad nitko od njegovih poznanika ne zna što je 20-godišnjaka nagnalo na tako strašan čin. Tvrde kako je riječ o inteligentnom i duhovitom mladiću koji nikad prije nije imao problema sa zakonom.

– Iznimno je pametan. Ne znamo što se dogodilo i svi smo u totalnom šoku – kažu njegovi poznanici u Zadru.

Neki mediji objavili su i njegovo pismo, koje je dva dana prije tragedije, objavio na svom profilu na Facebooku. U pismu 20-godišnjak navodi između ostalog kako je „20 godina bolesnog tripa gotovo“.

Nadalje tvrdi: „Sistem koji je okolina toliko ugradila u mene je pa, a početak svakog lošeg sistema su kao kod svakog njegovi roditelji. Rišite probleme koje imate sa svojim roditeljima, tek onda ih nastavite rješavati u okolini, nemojte ih sa strane ostavljati i misliti da se o tome ne priča. Ako mislite da vas neko ne more razumiti spustite se na njegovu razinu i lipo… mu objasnite.

Okolina reagira na vaše podražaje više nego što ste vi svjesni i malo dobre volje u kombinaciji sa zdravim razumom može rišiti sva vaša sranja u životu. Mater i ćaća su mi bili totalne krajnosti, u materi sam ima oca koji oće sve držati pod kontrolom a u ocu mater koja se prijateljski uvik ponaša prema meni, što god da napravim.

Zahvaljujem se svima što su bili dio mog života i trpili me u ovon tripu, stvarno vam fala tek sad vidim kako je bilo izdržati ovo sve, ali najveće zahvale za dobrotu idu najiskrenijem i najprirodnijem kvartu u društvu, Relji, koja mi je dala potrebnu čvrstinu da iden kroz život kroz neku prirodnu selekciju a ne samo na temelju inteligencije koju očito imam gledajući to danas, a moji dragi prijatelji u MIOCa i na faksu su to sputavali jer su u meni vidili tu kvartovsku iskrenost koja se njima gadi, zapravo ne gadi im se ona nego se gade sami sebi.

Hvala što mi niste pomogli da riješim svoje probleme, hvala što ste mi pokazali kako obavljati sve to. Fala vam svima, bez obzira jesmo u dobrim odnosima bili, drago mi je što san vas upozna. Relja i Arbanasi, fala vam, ja sam vas.”

Izvor: SD