fbpx

75 najboljih fotografa i modela stiže u Zadar

Selekcija najboljih je bila teška, ali izabrano je 75 najboljih pa će ovaj veliki događaj u Zadru okupiti 50 fotografa i 25 modela gdje će se uz mnoštvo radionica i zabave boriti za titulu najboljega

Omladinski hostel Zadar od 2. do 5. svibnja postaje središte hrvatske fotografije. Sudionici iz 15 gradova Hrvatske skupit će se u Zadru i započeti novu zadarsku fotografsku priču. Na natječaj Fotodana je pristiglo više od tisuću fotografija, a fotografije su pokrile gotovo cijelu Hrvatsku. Selekcija najboljih je bila teška, ali izabrano je 75 najboljih pa će ovaj veliki događaj u Zadru okupiti 50 fotografa i 25 modela gdje će se uz mnoštvo radionica i zabave boriti za titulu najboljega.

Organizatori ponosno ističu da je među njima i lijep dio sudionika s prošle dvije godine što dodatno potvrđuje kvalitetu i jedinstvenog ovog događanja.

– Pošto su mi Fotodani u Kutini bili jedno od boljih iskustava, onda se nadam da će tako biti i u Zadru ove godine. Očekujem nova poznanstva, hrpu dobrih fotki i puuuuno lijepih sjećanja, rekla nam je Petra Perić, sudionik prvih Fotodana mladih.

– Grad Zadar će nakon ovoga dobiti novu, veliku i sigurno vrhunsku galeriju fotografija! Posebnost tih fotografija je što su snimane okom mladih fotografa i što uz klasične motive poput mora i arhitekture u sebi sadrže priču, imaju neku aktivnost koju potencijali mladi turist može raditi u Zadru, jer svi naši fotografi rade s modelima. Na taj način Fotodani mladih Canon uz promicanje vrijednosti fotografije i mladih zajedno s njihovim aktivnostima promiče i hrvatski turizam, a time i ljepotu i privlačnost Zadra kao destinacije, poručio je voditelj projekta Filip Trezner.

Fotodani mladih, osim sudionicima, ponudit će sadržaj i zadarskim osnovnoškolcima kroz Malu školu fotografije, ali će i srednjoškolce upoznati s novinskom fotografijom. Cijeli program FDMA otvoren je za javnost pa su svi dobrodošli na radionice, projekcije filmova i svirke u Omladinski hostel Zadar.

– Ako od četvrtka opazite masu ljudi s fotoaparatima da ide prema vama, a ne volite objektive, bolje vam je da što prije pobjegnete, rekli su nam organizatori.

 Izvor: Zadarski list