fbpx

Dvogodišnjak preživio sudar svog autića i osobnog automobila na mjestu gdje se ukazala Gospa; “Živo je čudo što nije i gore prošlo”

U nesvakidašnjoj prometnoj nesreći u srijedu predvečer na zadarskim Stanovima, vozačica osobnog automobila zadarskih registracija sudarila se s dječjim autićem kojim je upravljao dvogodišnjak nakon što se uključio u promet. Minijaturni automobil s ozbiljnim licem dvogodišnjeg vozača izletio je sa sporedne ceste na raskrižje Ulice sv. Marije i Pazinske, gdje je naletio na šokiranu vozačicu. Iako je odmah izišla iz automobila i s djevojkom koja ga je čuvala zaključila da dvogodišnji vozač nema ozljeda, dječaku su rane ipak pronađene kada je došao kući.

‘Žalio se da ga malo boli’

– Napukla mu je potkoljenica i liječnici su mu kazali da mora mirovati. Sada spava, a već jutros je bio malo vani u kolicima. Žalio se da ga boli, ali je bio živahan – kazao je stric dvogodišnjaka, čiji je ružičasti autić “guralica” dan nakon nesreće bio parkiran na svom uobičajenom mjestu ispred obiteljske kuće.

-Stalno je u njemu, obožava ga. Ne mogu kazati što je točno bilo jer nisam bio kod kuće kada se nesreće dogodila. Roditelji su bili na poslu, djevojka ga je čuvala, što je bilo točno, ne znam, no sreća da je sve dobro završilo – kazao je dječakov stric.

Susjedi opisuju da je dječak vozio uz cestu, te da ga vozačica, koja nije vozila brzo, nije mogla vidjeti od zida koji ga je zasjenio. Vozačica je, kažu, bila u velikom šoku, te ga je zajedno s djevojkom koja ga je čuvala dok su roditelji bili na poslu i pregledala.

-Prestrašio se kao i sva djeca, ali ubrzo smirio. Žena je vozila polako – kazala je prva susjeda obitelji, koja je dvogodišnjaka odvezla na Odjel kirurgije zadarske Opće bolnice, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

– Živo je čudo što nije i gore prošlo – dobacila je jedna od susjeda aludirajući na činjenicu da se nesreća dogodila upravo na raskrižju ulica gdje se 1997. godine Stanarcima ukazala Gospa. Tome u spomen, na raskrižju Pazinske ulice i Ulice sv. Marije, koja je po tome dobila ime, podignuto je malo svetište. Iz policije kažu da je još u tijeku istraga kojom će se utvrditi eventualna odgovornost vozača.

Problematična cesta

Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini Puta Stanova, vrlo prometne dvosmjerne gradske ulice koja nikada nije imala nogostup za pješake, odnosno za školarce na putu do obližnje škole i kuće. Do sada je bilo nekoliko pokušaja da se ta ulica primjereno uredi, međutim sve je počelo i završilo s otkupom privatnog zemljišta potrebnog za izgradnju nogostupa, a s obzirom na gustoću izgrađenosti i zidova kojima su uz ulicu omeđena privatna dvorišta, teško da će se ikad i otkupiti potrebno zemljište za proširenje ceste i izgradnju nogostupa.

Izvor: ZL