fbpx

Lufthansini zaposlenici u štrajku: Otkazano preko 1500 letova!

Većina Lufthansinih letova danas je otkazana zbog štrajka zaposlenika. Kako je Lufthansa objavila, odradit će tek 20-ak letova. Bloomberg javlja kako je otkazana većina od 1755 današnjih europskih letova, te 12 od 70 dugih letova.

Iz Lufthanse još nisu mogli reći koliki će im financijski gubitak to donijeti jer ne znaju koliko će putnika otkazati let i otputovati drugom tvrtkom ili drugim prijevoznim sredstvom, a koliko će ih bukirati neki drugi Lufthansin let.

Štrajk je uzrokovao najveći prekid zračnog prometna od travnja 2010. godine, kada je razlog za prekid zračnog prometa bila erupcija islandskog vulkana koja je prizemljila 100 tisuća letova diljem Europe.

Lufthansa, kako bi snizila troškove, planira otpustiti 3500 zaposlenika do 2015. godine, a sindikat osim što štrajkom traži da zaposlenici ostanu, traži i povećanje plaća od 5,2 posto.

Otkazani letovi i u Hrvatskoj

Zbog štrajka su i u Hrvatskoj otkazani Lufthansini letovi. Glasnogovornica Zračne luke Zagreb Lidia Capković Martinek kaže kako su otkazani letovi za Frankfurt i Minhen. Putnici se mole da sve informacije pronađu na web stranicama Zračne luke ili da se obrate izravno prijevozniku, poručuje Martinek.

A na web stranicama Zračne luke piše kako su otkazani sljedeći letovi:

Zagreb – Frankfurt (OU 410 i OU 416)
Frankfurt – Zagreb (OU 417 i OU 411)
Dubrovnik – Frankfurt (OU 418)
Frankfurt – Dubrovnik (OU 419)
Frankfurt – Split (OU 413)
Split – Frankfurt (OU 412)
Zagreb – München (OU 4436)
München – Zagreb (OU 4437)

Lufthansa je također priopćila da se avionske karte otkazanih letova mogu refundirati ili zamijeniti za druge letove, odnosno vlakove.

 Izvor: Index.hr