fbpx

Na jednoj od bombi iz Bostona pronađen ženski DNK: Jesu li braća Tsarnaev ipak imala pomagače?

Američki istražitelji pronašli su tragove ženskog DNK na barem jednoj od bombi koje su korištene tijekom napada na Bostonskom maratonu, ali zasad nisu utvrdili znači li to da je braći Tsarnaev u napadima pomagala i ženska osoba ili se DNK na bombi našao nakon eksplozije i pripada jednoj od žrtava.

S druge strane, ruski državni dužnosnici otkrili su nove detalje o kontaktima koje je stariji brat, Tamerlan Tsarnaev, održavao s osumnjičenim radikalnim islamistima u Caucasusu, s kojima je razmjenjivao i e-mailove.

Govoreći o pronalasku ženskog DNK na jednoj od bombi, američki istražitelji su naglasili kako za to može postojati nekoliko objašnjenja. DNK može, na primjer, pripadati prodavačici u dućanu koja je braći Tsarnaev prodala materijal, a DNK bi mogao pripadati i bilo kome tko se u trenutku eksplozije nalazio u blizini bombe.

Policija je jučer posjetila i kuću roditelja udovice Tamerlana Tsarnaeva, Katherine Russell, a izvori bliski istrazi tvrde da su izuzeti uzorci njezinog DNK kako bi se utvrdilo je li ona na bilo koji način bila umiješana u planiranje i izvođenje bombaških napada u Bostonu.

 Izvor: Index.hr