fbpx

Rena i Nita Mesnić iskrvarile na smrt, osumnjičeni za ubojstvo brani se šutnjom!

Usprkos naklapanjima da je “okidač” za stravičan i neočekivani zločin bila droga, prijatelji do prije nekoliko dana uzorne peteročlane obitelji Mesnić sumnjaju kako je uzrok nezamislivog čina ovog 20-godišnjaka njegovo zdravstveno stanje

Lovre Mesnić, 20-godišnjak osumnjičen za dva teška ubojstva počinjena u petak u obiteljskoj kući na Bokanjcu, zadržan je u istražnom pritvoru Istražnog centra u Zadru. Mladića se osnovano sumnjiči da je usmrtio svoju 56-godišnju majku Renu i 78-godišnju baku Nitu, no još uvijek nije poznat motiv strašnog zločina, a niti kojim predmetima je ženama, koje su ga odgojile, nanio višestruke ozljede po cijelom tijelu.

U petak, nešto iza 21 sat, dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetništva je proveo prvo ispitivanje osumnjičenog za dva teška ubojstva nakon čega je sucu istrage predloženo da 20-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog težine počinjenog djela, mogućnosti utjecaja na svjedoke sa slobode kao i mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Po dostupnim informacijama 20-godišnjak uz kojeg je tijekom ispitivanja bio njegov odvjetnik po službenoj dužnosti, branio se šutnjom. Uhićen je u petak navečer u blizini obiteljske kuće gdje su nekoliko sati ranije pronađena tijela njegove majke i bake.

Nalazi obdukcije provedene nad tijelima ubijenih žena pokazali su da je 20-godišnjak majku i baku usmrtio tupim i tvrdim predmetom.

Pokop danas na bokanjačkom groblju
Rena (56) i Nita Mesnić (78) bit će pokopane danas u 16 sati na mjesnom groblju Bokanjac. Žene su, kako je pokazala obdukcija, preminule uslijed iskrvarenja. Usmrtio ih je sin, odnosno unuk Lovre Mesnić iz još uvijek neutvrđenog razloga.

Izvor: Zadarski list