fbpx

Sabina Glasovac: Bio je povučen i nadaren učenik

Prijatelji kojima je došao nakon ubojstva nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima

I pet dana nakon masakra na zadarskom Bokanjcu, gdje je Lovre Mesnić (20) ubio svoju 55-godišnju majku i 78-godišnju baku, Zadrani su šokirani i pokušavaju doznati zašto je ovaj do jučer uzorni mladić masakrirao svoje najbliže. Policija se službeno ne izjašnjava o istrazi i stoga sve ostaje na informacijama koje dolaze od prijatelja, poznanika ili rodbine.

Šokirana cijelim događajem je i Sabina Glasovac, bivša učiteljica Lovre Mesnića, koja nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekla da je Mesnić bio izrazito nadaren učenik za prirodne predmete te da je bio dijelom povučen.

– Još uvijek sam šokirana time što se dogodilo. On je bio povučeno dijete, ali nadareno za matematiku i fiziku. Otac je stalno dolazio na informacije i nije bio zapušten. Stvarno nisam mogla povjerovati da se to dogodilo – rekla nam je Sabina Glasovac.

Još uvijek je javnosti nepoznat toksikološki nalaz kojim se trebalo utvrditi jesu li točne informacije da je Mesnić drogiran masakrirao majku i baku. Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da policija više vjeruje da je riječ o psihičkom bolesniku. No, istodobno nismo dobili informaciju da se liječio od bilo kakvih psiholoških bolesti.

Pokušali smo stupiti u kontakt s prijateljima od kojih je jedan Mesnića pustio da se kod njega otušira, a drugi je s njim poslije popio kavu, no, kako nam je preneseno, nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima. Tek nam je rečeno da su potpuno šokirani činjenicom da je njihov prijatelj počinio masakr, a potom došao k njima.

 Izvor: Večernji list