fbpx

U tri mjeseca riješili predmeta kao u cijeloj godini

U samo tri mjeseca, na Općinskom sudu u Zadru riješena su 1304 predmeta, koliko ih je riješeno u cijeloj prošloj godini – kazao je predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić u utorak na konferenciji za novinare, na kojoj je podnio izvješće o radnim rezultatima Općinskog suda u Zadru u prvom tromjesečju 2013. godine.
– Ovo je dobar rezultat, a prezentirat ćemo i lošije rezultate ako ih bude. Radi se iznad prosječne norme, iznad onoga što se dobiva na tekućoj razini – kazao je predsjednik zadarskog Općinskog suda, koji trenutačno radi s 31 sucem i 12 sudskih savjetnika.

– Imamo i četiri suca manje, no otkad sam u srpnju imenovan, imam sporazum s kolegama o radu u kojem nekad i ne idemo na godišnji da bismo bili ažurniji. Radnu atmosferu mogli bismo slobodno usporediti s burzovnom – kazao je Rogić, te naglasio da najveći “promet” imaju na Zemljišnoknjižnom odjelu, gdje su ostala neriješena još 1452 predmeta, od čega 37 starijih od tri godine.

– Zbog legalizacije stalno pristižu novi predmeti, no zasad uspijevamo s tim ići u korak – kazao je Rogić.

Na Općinskom sudu u Zadru neriješeno je još 17.927 predmeta, od čega je 5705 predmeta starijih od tri godine. Najveći broj neriješenih predmeta je na Oarničnom odjelu, gdje ih je preostalo 8442, od čega 3013 starijih od tri godine.

Po broju neriješenih predmeta slijedi Izvanparnični i ovršni odjel gdje ih je preostalo 5859, a 2080 starijih od tri godine. Na Kaznenom odjelu ukupno je 2174 neriješenih predmeta, a 575 onih u kojima je postupak pokrenut prije 1. travnja 2013. godine.

Izvor: SD