fbpx

Vrančić kako vitar puše: Promijenjena odluka o zabrani okupljanja za vrijeme kampanje!

Temeljem članka 36. Statuta Grada Zadra (“Glasnik Grada Zadra br. 9/09, 28/10 i 3/13), gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić 26. travnja 2013., a na prijedlog pročelnika za za gospodarenje gradskom imovinom, Rajka Jurina, donio je zaključak prema kojem se športska igrališta na području grada Zadra kojima upravlja Grad Zadar, kao i prostorije svih Mjesnih odbora na području Grada Zadra, daju na korištenje u predizborne svrhe, bez naknade.

Gore definirane zahtjeve za podnose se za športska igrališta i to Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra, odnosno Radovanu Dunatovu, dok se za prostorije Mjesnih odbora zahtjev mora podnijeti Upravnom odjelu za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra, odnosno supruzi HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra, Dolores Grdović Kalmeta.

Vrančić brzo mijenja mišljenje i donosi nove odluke kad treba pogodovati HDZ-u

Podsjetimo, prije samo nekoliko tjedana predstavnicima stranaka striktno je zabranjeno korištenje prostorija mjesnih odbora u predizborne svrhe, da bi se u petak, 26. travnja 2013. ista odluka promijenila. Znakovit je i podatak kako je samo dan nakon nove odluke gradonačelnika Vrančića, HDZ proteklog vikenda, u subotu 27. travnja 2013. trebao održati skup u prostorijama MO Brodarica, odnosno na igralištu na Sfingi, ali je isti odgođen radi kiše. Očito, kad to HDZ-u odgovara, donose se i odluke koje su se prvotno kosile s uvriježenim mišljenjem gradonačelnika Vrančića. Tko je Vrančiću naredio da promijeni odluku, možemo samo pretpostavljati. A da su HDZ-ovci uistinu hjeli održati skup u subotu, potvrdio nam je jedan od članova GO te stranke.

– Istina je da smo u subotu trebali održati skup na Sfingi, međutim, kao što i sami znate, kiša nas je omela u našim planovima. Kako stvari stoje, odgođeni skup bi se trebao održati uskoro – kazao je u razgovoru za ZDNews.hr jedan od članova GO HDZ koji je želio ostati anoniman.

Dolores Grdović Kalmeta morat će promijeniti mišljenje i izdavati odobrenja

Prije samo desetak dana, Dolores Grdović Kalmeta, koja se posljednjih dana nalazi na bolovanju, u razgovoru za ZDNews.hr oštro je kritizirala Akciju Mladih i njihovog kandidata za gradonačelnika, Marka Pupića Bakrača radi korištenja prostorija MO Brodarica u predizborne svrhe. Grdović Kalmeta tako je zdušno branila stav i potpis gradonačelnika o zabrani korištenja prostorija mjesnih odbora u predizborne svrhe. Evo što je tada kazala:

– Akcija Mladih i Marko Pupić Bakrač nedopušteno i neovlašteno koriste prostorije MO Brodaica. Mi smo ih upozorili, ali oni su se oglušili na naše pozive. Mi nemamo drugih mogućnosti osim upozorenja, što smo i učinili. Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša odrasli su ljudi i svjesno i namjerno krše naše propise. Osobno sam se uvjerila da krše te odredbe tako što sam vidjela njihove fotografije u medijima. Predsjednika MO Brodarica, Antu Rubešu smo upozorili da to ne radi, međutim i on i gospodin Pupić Bakrač ignoriraju gradonačelnikove propise – kazala je tada Grdović Kalmeta za ZDNews.hr

Danas, desetak dana nakon izjave, Grdović Kalmeta, koja je imala isti stav i mišljenje kao i gradonačelnik Vrančić, morat će tako političkim strankama i nezavisnim listama koji se odluče koristiti prostorije mjesnih odbora u predizborne svrhe potpisati suglasnost i izdati odobrenje.

zakljucak

prijedlog2

Izvor: ZDnews.hr