fbpx

Borbenost i koncentracija su glavni uzrok poraza

»Osnovni uvjet da naša kvaliteta dođe do izražaja je da nam količina energije i trke bude jednaka kao Zadrova.« Bila je to ključna misao Jakše Vulića, trenera Cedevite, uoči utakmice, koja je mogla biti posljednja ove sezone za njegovu momčad.

Ali nije, baš zato što su Zagrepčani uložili ne jednaku, nego još i veću količinu energije i trke nego Zadrani. Time je njihova kvaliteta došla do tolikog izražaja da gosti nijednom nisu poveli, a utakmica je bila odlučena praktički na samom početku drugog poluvremena, kada je postalo jasno da Zadrani ni po izlasku iz svlačionica ničim nisu uspjeli promijeniti blijedo lice iz prvog dijela. Bila je to jednosmjerna ulica i jedan od najuvjerljivijih poraza momčadi Ante Nazora.

– Čestitam momčadi Cedevite na zasluženoj i uvjerljivoj pobjedi i zaista vrhunskoj utakmici, posebno u timskom segmentu. Imali su 20 asistencija. U prvoj četvrtini smo držali priključak, nakon čega smo dopustili protivniku veliku seriju 21-3. Mogao sam jedino potrošiti time oute u prvom dijelu, ali nismo se uspjeli skupiti i kontrolirati taj pad. Dopustili smo im dosta napadačkih skokova i u prvom i u drugom poluvremenu. Odigrali su zaista vrhunski, što dokazuju i visoki postoci šuta za dva, 62% i za tri poena, 47% – rekao je trener Zadra.

Ni šut nije išao. Prvo Tomas pa kasnije Babić stalno su bili milimetar uz Antu Delaša, koji je nakon 92 poena u pet utakmica protiv Cedevite ove sezone, ostao na nuli (0-3 iz igre u prvom i bez šuta u drugom poluvremenu).

– Borbenost i koncentracija su glavni uzrok poraza. Nismo imali tečnu napadačku igru. Protivnik se jako dobro pripremio i agresivno nas dočekao. Naši napadi su bili isprekidani, uzimali smo teške šuteve, koje nismo mogli realizirati. Kada tako igraš, onda dođu i čiste situacije, koje se ne realiziraju i ishod je ovakav kakav je. Ne možemo se puno osvrtati na njega, jer je treća utakmica već za nekoliko dana i sve misli su nam sada usmjerene ka njoj.

Ipak, koliko god je ovaj poraz težak, riječ je samo o jednoj utakmici. Ako je Zadrani uspiju u kratkom roku zaboraviti i vratiti se igri, koju su pokazali u prvom dvoboju, imaju realne šanse za plasman u finale.

– Moramo se skupiti, analizirati ovaj pad i pripremiti se za treću utakmicu na domaćem terenu. Smatram da imamo dovoljno snage da se na tragu prve utakmice suprotstavimo ovom, zaista jakom protivniku – zaključio je Nazor.

Izvor: Zadarski list