fbpx

Brat plakao cijelo vrijeme tijekom davanja iskaza

Županijsko državno odvjetništvo Mišića tereti da je meksičku turistkinju Selenu Graciano Macedo, koja je kao turistkinja razgledavala park šumu i fotografirala Split, napao 22. kolovoza 2012. na južnoj padini Park šume Marjan

Na splitskom Županijskom sudu počelo je suđenje Ediju Mišiću (29) iz Splita, optuženom za ubojstvo meksičke turistkinje Selene Graciano Macedo (31) u kolovozu prošle godine na Marjanu, a na suđenje su iz Meksika došli majka i brat ubijene djevojke, Emmanuel, koji je lani zajedno s njom boravio u Splitu.

Županijsko državno odvjetništvo Mišića tereti da je meksičku turistkinju Selenu Graciano Macedo, koja je kao turistkinja razgledavala park šumu i fotografirala Split, napao 22. kolovoza 2012. na južnoj padini Park šume Marjan. Djevojku je zaskočio, vezao i odnio do ogradnog zida gdje je skinuo i ubio kuhinjskim nožem. Ubojstvo je pokušao prikriti tako što je truplo ugurao u udubinu zida prekrivši ga suhim granjem, borovim iglicama i kamenjem

Optuženi Edi Mišić je nakon čitanja optužnice rekao da se ne osjeća krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Posebno je emocionalno bilo svjedočenje Seleninog brata Emmanuela, koji je cijelo vrijeme tijekom davanja iskaza plakao.

Svjedočio je i otac optuženog Edija Mišića, Branko Mišić, te je predsjedniku sudskog vijeća Vladimiru Živaljiću rekao da je, nakon što su mediji objavili fotografiju dresa Milana, koji je nakon ubojstva pronađen na Marjanu, odmah sina pitao zna li on nešto o tome, na što mu je on odgovorio upitno: ‘što ima on s tim’.

“Kada je moj sin po uhićenju dobio odvjetnika po službenoj dužnosti rekao je kako mu je svejedno tko će ga braniti. Meni je to bio znak da on s tim ubojstvom nema nikakve veze”, izjavio je Branko Mišić.

Izvor: Zadarski list