fbpx

Crno nedjeljno jutro: U tri prometne nesreće u Zagrebu, Lekeniku i Gospiću troje mrtvih

U nedjeljno jutro na području Hrvatske dogodile su se dvije teške prometne nesreće u kojima su život izgubile dvije osobe. Nesreće su se dogodile u gotovo isto vrijeme, malo prije sedam sati.

Prva nesreća dogodila se u Zagrebu, točnije na križanju Horvaćanske i Petrovaradinske ulice. U nesreći je život izgubila jedna osoba. Kako doznajemo stradao je 27- godišnji vozač koji je izgubio nadzor nad vozilom i udario u nadstrešnicu tramvajskog stajališta. Suvozačica od 23 godine lakše je ozlijeđena. Nesreća se dogodila u 6.40 sati.

“27-godišnji vozač Opel Astre krapinskih registracijskih oznaka, krećući se Horvaćanskom cestom u smjeru istoka, je izgubio nadzor nad vozilom i naletio je na nadstrešnicu tramvajskog stajališta. Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač, a lakše ozlijeđenoj 23-godišnjoj putnici liječnička je pomoć pružena u jednoj zagrebačkoj bolnici”, rekao je Zlatko Ancić iz Policijske uprave Zagrebačke.

Nesreća kod Lekenika

Deset minuta kasnije u Lekeniku, na državnoj cesti Zagreb-Sisak život je izgubio 50-godišnji vozač. Prema za sada neslužbenim informacijama riječ je o izravnom sudaru dva automobila. Vozač drugog automobila, 20-godišnjak, zadobio je teške ozljede.

“Do nesreće je došlo na način da je 20-godišnji vozač drugog automobila, koji se kretao iz smjera Zagreba u smjeru Siska, prešao na suprotnu kolničku traku te je došlo do sudara. Očevid na mjestu nesreće obavlja zamjenik županijskog državnog odvjetnika”, rekao je Vincent Vilko iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

Nesreća na autocesti kod Gospića

Teška prometna nesreća dogodila se na 183. kilometru autoceste Zagreb-Split kod mjesta Jadova u smjeru sjevera u kojoj je jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene. Kako javlja PU ličko-senjska nesreća se dogodila danas u 10.20 sati, a ozlijeđeni iz nesreće hitno su prevezeni u Opću bolnicu Gospić gdje su hospitalizirani.

“U prometnoj nesreći sudjelovala su dva osobna automobila poljskih i austrijskih nacionalnij oznaka. Jedna osoba je smrtno stradala dok su tri osobe, sa zada neutvrđenim ozljedama, prevezene u Opću bolnicu Gospić. Očevid je u tijeku, a istim rukovodi općinska državna odvjetnica iz Gospića”, izvijestila je Maja Brozičević iz PU ličko-senjske.

Izvor: Index.hr