fbpx

Igra se zaboravlja, a bodovi pišu

Ishod utakmice Zadra i Zagreba ovisio je o nekoliko stvari. Prvo, kakav će biti pristup Zadrana, s obzirom na to da su kvalitetnija momčad, od koje se očekuje da kontrolira susret. Drugo, koliko su se uspjeli oporaviti, psihološki i fizički, nakon dva teška vezana dvoboja protiv Cedevite i Cibone. I treće, u kolikoj će mjeri dopustiti domaćima da se razigraju i raspucaju, budući da je Zagreb u prethodne dvije utakmice pogodio čak 31 tricu.

– Bilo je teško. Bili smo, zaista ispražnjeni nakon dvoboja s Cibonom, gdje je jedna lopta odlučivala pobjednika. No smogli smo snage pobijediti u ovoj utakmici u kojoj se igra zaboravlja, a bodovi pišu. Čestitam Zagrebu na vrhunskoj partiji. Dobra su momčad u dobroj formi. Prošlo kolo su napravili velike probleme Cedeviti, a posebno su neugodni zbog njihove polivalencije. Osim playmakera, preostala četiri igrača u petorci prijete i izvana i iznutra. Nije ugodno igrati protiv takvog protivnika, koji nam je parirao u svim segmentima igre i napravio određene probleme. Najvažnije je da smo pobijedili – kazao je Ante Nazor.

Četiri kola prije kraja, Zadar ima dvije pobjede više od Kvarnera i Jollyja. Plasman u ABA ligu, što je glavni ovosezonski cilj, je praktički ostvaren. Ipak, Nazor ističe.

– Nezahvalno je pričati o tome. Dogodio nam se kiks protiv Jollyja, koji smo, vjerujem, anulirali ovom pobjedom, jer su oni tu izgubili. Dobili smo i u Splitu, gdje oni nisu, a imamo i dvije pobjede protiv Cedevite, ali tek kada matematički osiguramo ABA ligu, onda ću pričati o ostalim stvarima.

Izvor: Zadarski list