fbpx

Perica donio zlatni bod

Zadar je ostao prvoligaš. U utakmici velikog naboja i strasti Zadra je uspio osvojiti bod protiv Splita i ostati u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Dvaput su „modri” sa Stanova gubili, ali su se, najprije preko Buljata, a onda i Perice, vratili u utakmicu i zasluženo došli do boda kojim su osigurali prvoligaški ostanak.

U 8. minuti prvi udarac prema vratima Splita. Jerbić je pokušao s 25 metara, lopta je fijuknula preko gola. U 18. minuti velika prilika za goste iz Split. Povukli su Splićani brzu kontru, Rebić je prevario Ljubovića i tukao s 15 metara. Gluić odličnom intervencijom spšava svoja vrata. Na odbijenu loptu natrčao je Belle, ali njegov udarac blokira Vasilj. Igrala se 25. minuta kada je Buljat odlično povukao sa svoje polovice i uposlio Ivančića. Zadrov napadač se nakon jednog dodira odlučio na udarac koji nije bio posebno opasan po Vukovića.

A onda vodstvo Splita. Vojnović je nakon prekršaja Bilavera na lijevoj strani izveo tzv. skraćeni korner. Gluić je loše procijenio let lopte koja je nekoga okrznula i na drugoj vratnici dospjela do Bellea. Kamerunac nije puno oklijevao i glavom je zakucao loptu u mrežu Zadrana – 0:1. Buljat je iz slobodnog udarca s 20 metara iskosa pokušao Zadru donijeti izjednačenje, nažalost lopta je za metar dva bila neprecizna.

A onda drama u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Pehar je na rubu šesnaesterca napravio prekršj na Ivančiću. Zadrani su se dugo dogovarali oko toga tko će izvesti slobodan udarac. Na kraju kod lopte je ostao trio Jerbić, Vasilj Buljat. Dvojac Vasilj-Jerbić odigrao je kratko „namještanje” za Buljata koji oštrim udarcem pogađa donji desni kut Vukovićevih vratiju – 1:1. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Odmah na početku drugog poluvremena novi hladan tuš za Zadrane. Rebić je primio loptu na lijevoj strani, poigrao se sa Sarićem i prizemnim udarcem iskosa matirao nemoćnog Gluića – 1:2. Minutu kasnije Zadar je mogao izjednačiti. Perica je već prošao Vukovića i tukao, ali Radeljić izbija loptu s gol crte. U 54. minuti okušo je svoj udarac s 25 metara Vasilj. Neuspješno.

U 66. minuti jedanaesterac za Zadar. Banović se sjurio u šesnaesterac gostiju, Radeljić ga ruši, a sudac Batinić pokazuje na bijelu točku. Tešku zadaću na svoja pleća preuzeo je mladi Stipe Perica. Zadrov napadač tuče u jednu stranu, Vuković je odletio u drugu i Zadar je poravnao rezultat – 2:2.

U 80. minuti pokušao je Rebić s 15-ak metara, Gluić je siguran. U 87. minuti mogao je Perica riješiti sve dvojbe oko Zadrova ostanka. Begonja je poveo kontru, na desnoj strani primijetio Pericu koji vara jednog igrača „crvenih” i s 10-ak metara tuče preko gostujućeg gola.

ZADAR – SPLIT 2:2
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Miro Grgić (Osijek) i Hrvoje Barišić (Osijek). Strijelci: 1:0 Belle (32′), 1:1 Buljat (45′), 1:2 Rebić (50′), 2:2 Perica (67′ – 11m), Žuti kartoni: Perica, Bilaver, Buljat, Sarić (Zadar), Pehar, Vojnović, Radeljić (Split). Crveni: Radeljić (90′ – drugi žuti)

ZADAR: Gluić 6,5, Buljat 7, Prahić 7, Ljubović 6,5, Bilaver 6,5(od 46. Sarić 6,5), Jerbić 6,5, Banović 6,5, Vasilj 6,5 (od 75. Šimurina 6,5), Begonja 6,5, Ivančić 6,5(od 70. Surać 6,5), Perica 7. Trener: Ferdo Milin

SPLIT: Vuković, Glavina, Glumac, Baraban, Erceg (od 22. Vojnović), Rebić, Radotić, Pehar (od 81. Kvesić), Radeljić, Paracki, Belle (od 60. Bagarić). Trener: Goran Sablić

Izvor: Zadarski list