fbpx

Poslušajte žustro sučeljavanje Kalmete i Bilića (AUDIO)

Kandidati za gradonačelnika Zadra, Božidar Kalmeta (HDZ) i Ivo Bilić, su se u emisiji Radija Zadar verbalno “pofajtali”, posebno oko projekta Nove luke u Gaženici

Nekoliko dana prije drugoga kruga izbora za gradonačelnika Zadra, HDZ-ovac Božidar Kalmeta i Ivo Bilić sučelili su se u eteru Radija Zadar. Iako su na početku smireno obrazlagali zbog čega su se kandidirali, nakon samo nekoliko minuta njih su se dvojica verbalno “pofajtali”, posebno oko projekta Nove luke u Gaženici.

Dok je Kalmeta ponavljao kako SDP-ova Vlada želi zaustaviti nastavak izgradnje luke, Bilić ga je podbo kako forsira tu temu jer očito ima grižnju savjesti, jer luku nije dovršio u svom ministarskom mandatu. Kalmeta mu je na to odgovorio kako je mogao učiniti za Zadar više kao bankar u Hypo banci.

Odgovarajući kojim je konkretno poduzećima kao bankar pomagao, Bilić je Kalmeti spočitnuo da on kao bivši gradonačelnik i ministar nije pomogao otvoriti nijednu proizvodnu tvrtku u Zadru, a kamoli pokrenuti gospodarsku zonu Crnu, koja se planira već punih osam godina.

– Projektirano je, planirano, otkupljivano, odgovorio je Kalmeta.

Bilić ga je podsjetio kako takve zone imaju svi veći gradovi osim Zadra. Na to mu je Kalmeta uzvratio kako je Zadar ljepši i s boljom prometnom infrastrukturom.

– Zato ljeti po cestama imamo kaos, a zimi opći potop, bocnuo je Bilić.

Na pitanje za koju bi svjetsku zvijezdu bili spremni izdvojiti pozamašne svote novca da dođe u Zadar, Bilić je odgovorio kako bi to bio ili čelni čovjek Microsofta ili Applea. Kalmeta nikoga posebno nije izdvojio, osim što je naveo da je on kao ministar i gradonačelnik već dovodio svjetske zvijezde.

[vsw id=”OVt931aYqCo” source=”youtube” width=”550″ height=”344″ autoplay=”no”]

Izvor: 24sata.hr