fbpx

PRIOPĆENJE Marko Pupić Bakrač: “Ma gdje bi oni, HDZ-ovci, dobri i pošteni katolici nekome prijetili”

Nakon što je Akcija Mladih jučer održala pressica na kojoj je kandidat za gradonačelnika, Marko Pupić Bakrač kazao kako su on i ljudi s liste za Gradsko Vijeće i Županijsku Skupštinu u posljednje vrijeme žrtve mnoštva provokacija i prijetnji. Istaknuta imena koja je Pupić Bakrač spomenuo, Željko Lončar, Pero Špika i Željko Šoša, u razgovoru za ZDNews.hr iste optužbe opovrgavaju i najavljuju tužbu protiv Pupića, kazavši kako isti laže i obmanjuje javnost. Pretpostavljate, Pupić im nije ostao dužan.

Napisao je priopćenje kojega prenosimo u cijelosti:

“Povodom prijetnji tužbom Željka Lončara, Željka Šoše i Petra Špike mogu samo reći da ću se s njima rado suočiti bilo gdje i u bilo koje vrijeme pa makar i na sudu.

Navedeni trojac je dugo godina u rukovodećim tijelima stranke jer su lijepi, pametni te svojom pojavom, mudrošću, i visokim moralnim načelima doprinose dobrobiti HDZ-a i društva u cjelini. Ako su nekog zvali i slali poruke, onda je to u najboljoj namjeri kako bi zalutale i izgubljene vratili na pravi put. To su radili zato što su čovjekoljupci i humanisti, vole pomagati pa čak i nauštrb vlastitih interesa i interesa stranke. Znali su da bi neka zla, pokvarena osoba mogla sve to izokrenuti i njihovo dobročinstvo prikazati kao pritisak i mobing.

Sve je eto jasno kao dan. Gdje bi oni radili takvo što ili nedaj Bože lagali kad su veliki katolici i veliki Hrvati. A ti ne rade takve stvari. A ja ovako nepoznat i bezimen u svojoj slabosti poklekao sam te sam preko njihovih grandioznih imena i djela želio steći publicitet, dočepati se svog komadića slave lažima i podmetanjem. Malo će eto možda ljude buniti što se jednom omaklo da kaže kako ne mogu dokazati svoje navode a ostala dvojica govore kako lažem ali ništa zato ko ne bi njima povjerovao. Oni su oličenje vjerodostojnosti i poštenja. Da u njihovoj blizini ima slučajno kakvih nepravilnosti, lopovluka i kriminala nema šanse da bi oni u tome sudjelovali, niti zatvarali oči, odmah bi prijavili pa makar se radilo i o njihovim pajdašima iz HDZ-a. Toliko o njima.

Svi mi u Zadru znamo što rade HDZ-ovci i na koje su načine dolazili na vlast u gradu. Znamo kako se prijetilo,ucjenjivalo, podmićivalo, lažiralo nije se prezalo ni od čega kako bi se vlast zadržala. Poučeni svime time znali smo da će se oni služiti kriminalno-udbaškim metodama u pokušaju slamanja nas koji smo zajednički krenuli u ove izbore. Na to smo svi skupa bili spremni, međutim koliko god bili svjesni tih činjenica nismo mogli ni slutiti kolike će to razmjere poprimiti. Gotovo da nema člana obitelji, čovjeka sa liste kojeg netko od njih nije nazvao. Meni osobno su čak više puta zvali susjede, prijatelje, poznanike raspituju se i vrše presiju na njih. Nismo ni naivni ni glupi da vjerujemo da šef izbornog stožera ne zna što mu po portalima pišu oni koje je odredio za to, da vjerujemo da članovi samoinicijativno nazivaju , maltretiraju i prijete. Očigledno je da se radi o dobro osmišljenom i organiziranom sustavu kojim netko upravlja.

Mi kao i do sada nećemo stajati skrštenih ruku, boriti ćemo se ukazivati javnosti na sve što se događa, poduzimati sve potrebne radnje i mjere kako bi ovom zulumu stali na kraj.”

Izvor: ZDnews.hr