fbpx

SDP sazvao konferenciju “Vrijeme je za istinu, dosta je bilo laži i ucjena” IVO BILIĆ: “Moramo reagirati na HDZ-ove laži i podmetanja,znam zašto se tako ponašaju, imaju interesa za to.”

HDZ se valjda ugodno osjeća na optuženičkoj klupi. Mislim da vrhunac politike nisu niti će ikada biti svinjarije i podmetanja, kazala je Antičević Marinović

U prostorijama SDP-a na trgu Pet bunara održana je konferencija za medije čija je tema bila: Vrijeme je za istinu, dosta je bilo laži i ucjena. Gradska organizacija SDP-a podnijela je prigovor gradskom izbornom povjerenstvu zbog povrede načina vođenja izborne promidžbe.

Više o tome rekla nam je predsjednica gradske organizacije SDP-a, Ingrid Antičević Marinović. Koliko nema mjesta iznenađenju, toliko ima mjesta zgražanju jer je to modus operandi načina vladanja i kako se uopće dolazi do vlasti u HDZ-u. Nikada se nećemo pomiriti s tim da je to normalno ponašanje, rekla je Antičević Marinović.

“Mi smo s tim upoznati već dulje vrijeme, a pogotovo posljednjih dana, jer nas građani pozivaju i dolaze da ih se naziva telefonom, HDZ se lažno predstavlja kao Agencija za ispitivanje javnog mnijenja te ih se pita za koga će u drugom krugu glasati. Pitanje glasi, rekla je Antičević-Marinović: Za koga ćete glasati, za Bilića ili Kalmetu? Pa kada građani odgovore da će glasati za Bilića, onda ih taj famozni lažni anketar odgovara od tog izbora govoreći laži i klevete na račun našeg kandidata Bilića.”

Antičević Marinović kazala je kako su izjavili prigovor gradskom izbornom povjerenstvu, isto tako dostavili na znanju i DIP-u u Zagrebu, s prijedlogom da se podnese kaznena prijava zbog lažnog predstavljanja i povreda vođenja izborne promidžbe, te da se isto tako poduzmu Zakonom određene mjere i zabrani HDZ-u ovakvo i slično ponašanje. “HDZ-u se valjda ugodno osjeća na optuženičkoj klupi i ne mari za daljnje protuzakonito ponašanje. Mislim da vrhunac politike nisu niti će ikada biti svinjarije i podmetanja. Tome se trebamo snažno suprotstaviti kao što to činili i sve ove godine.

Zašto to čine, pitala je Ingrid. “Zato jer su silno uplašeni prije svega od našeg kandidata Ive Bilića, čovjeka snage, vjere i istine. Zato što su uplašeni, siju strah prema zaposlenicima da će biti otpuštanja. Ma kakvog otpuštanja?! Otpušten će biti samo onaj koji u službi građana. Mi tražimo ljude koji su u službi građana.”

Obratio nam se potom i predsjednik zadarskog HSLS-a Josip Knez. “Građani za 4 dana imaju dvije opcije; jedna opcija koja je pokazala da ima dekorativne efekte i druga opcija čija je srž programa rast razvoj i zapošljavanje, promjene koje u ova krizna vremena itekako za život mnogo znače. U potpunosti sam uvjeren da bi koalicija na čelu s HDZ-om da ima kvalitetnog kandidata kao što je Ivo Bilić to slavila i uz crkvena zvona. Mi kažemo samo ono što je istina a to je da je Ivo Bilić gdje god je dosad radio ostavio pozitivan trag. Vrijeme je da se napravi pozitivna promjena jer pitanje je hoće li opet biti prilike i hoćemo li kroz neko vrijeme imati tako dobrog kandidata kao što je Bilić.”

Knez kaže kako je Bilić odlučio iz jedne dobro plaćene i cijenjene pozicije ući u “kašetu brukava”. “Svi znamo kako stoje financije u gradu Zadru, što čeka grad Zadar za godinu i pol dana kada se počne s pojačanim otplaćivanjem kredita za sportsku dvorane i ostale projekte. Onaj tko bude na čelu grada morat će biti dobar u rješavanju tih i svih ostalih problema. Poruka građanima: ovo je prilika za pozitivne promjene, pogotovo za one koji su prethodni krug apstinirali neka izađu jer poslije nema razloga za gunđanje.

Žao mi je što je došlo do današnje konferencije za medije odnosno što pričamo o ovoj temi, započeo je Bilić. “Umjesto da slavimo demokraciju i promjene te mogućnost i realan izbor druge opcije, mi moramo reagirati na laži podmetanja. Kad slušam što govore mislim da bi im i Goebbels pozavidio na takvom brutalnom blaćenju čovjeka. Znam zašto se tako ponašaju, imaju interesa za to.”

“Do mene su došle nevjerojatne informacije od strane građana, prijatelja i slobodno mislećih ljudi”, kaže Bilić. Odlazi se za vrijeme radnog vremena u urede, garaže, radionice,…, i siju se laži poput: Ako HDZ ne pobijedi i Bilić dođe na vlast, izgubit ćete posao. To je notorna laž, tvrdi Bilić. “Vrijedi upravo obrnuto. Posla će biti više, otvorit ćemo grad, izvozit ćemo, raditi na drugim područjima, a ne se zatvarati kao što su oni činili do sad.”

Tko o čemu Kalmeta o Gaženici, nastavio je Bilić. “Pa naravno, ima grižnju savjesti ili ima interesa. Grižnja savjesti jer kada je mogao nije ništa napravio, prošlo je vrijeme, a što se tiče interesa, kada netko racionalno postavlja pitanje o tome kako će se dimenzionirati taj projekt, nešto što je trebalo koštati 35 milijuna eura napuše se na 50. Ako je u tome problem, onda molim lijepo”, kaže Bilić.

Inače, ovih dana je stigao interes za treću fazu Gaženice, četiri su interesanata. Gaženica će se završiti ali po koncesijskom modelu, a ne da se nešto napravi a onda traži interes, dodao je.

“Građani moraju znati da ovakav sustav koji danas postoji u Zadru nije u njihovom interesu. Nalazimo se tridesetak dana pred ulaskom u EU, pred tržištem, mi želimo biti bolji kvalitetniji od naših kolega gradova i država u EU. Za to nam treba kvaliteta, sposobnost, spremnost na suočavanje s tržištem i na tržištu naći najbolje rješenje. Želim da ljudi u ovome gradu budu slobodni, da znaju ako pošteno rade i uče, imaju dobre ocjene, postigli su zavidne rezultate posebno ako se radi o inženjerima ili informatičarima, da će ovdje dolaziti u Zadar, slobodno nalaziti posao, ne zanima me njihovo ime, učinit ću sve da najbolji dobiju posao.”

Ovakva ponašanja HDZ-a nisu demokratska, moralna i ozbiljno ugrožavaju temelj sustav demokracije jer u temelju sustava demokracije nalaze se slobodni izbor, slobodno izjašnjavanje volje, a nikakvi pritisci, a još manje ucjene, poručuju iz stožera SDP-a.

“I zato vam jamčimo da ćemo tu „tvornicu HDZ-ovih laži” razoriti i ovim putem pozivamo sve građane, posebno mlade, da izađu i daju glas. Mi nismo inferiorni, mi smo bolji i možemo dati puno više, ali prije svega moramo biti slobodni. Ne bojte se jer budućnost je u vašim rukama!

Izvor: Ezadar.hr/ZDanas