fbpx

Vatrogasci premijeru pokazali što znaju

Jutros je u 10:50 sati došlo je do požara otvorenog prostora u zračnoj luci Zemunik. Dojava od strane djelatnika Zračne luke Zadar dolazi u Vatrogasni operativni centar Javne vatrogasne postrojbe Zadar koji odmah upućuje vatrogasne snage. Županijski vatrogasni zapovjednik odlazi na požarište i utvrđuje da se radi o požaru većih razmjera te traži angažiranje većeg broja zemaljskih i zračnih snaga što uključuje dva Air Tractora i jedan helikopter za desantiranje vatrogasaca.

????????????????????????????????????????????????????????????????

Tako je otprilike glasio uvodni dio Pokazne vatrogasne vježbe „Ljeto 2013.” koja je održana na civilnoj pisti Zračne luke Zadar. Riječ je o vježbi koja se nekoliko godina za redom održava uoči 15. svibnja i službenog početka protupožarne sezone.

Vježbi je nazočio premijer Zoran Milanović u pratnji ministra obrane Ante Kotromanovića i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića te izaslanika predsjednika RH Zlatka Gareljića. Hrvatski premijer tako je na licu mjesta moga provjeriti koordinaciju vatrogasnih snaga od lokalnih do državnih, kao dio priprema za ljetnu požarnu sezonu.

????????????????????????????????????????????????????????????????

Nakon vježbe, obilaska tehničkog zbora i smotre sudionika Ljeta 2013. premijer je Milanović rekao kako će se u sklopu rješavanja loših navika riješiti i pitanje potplaćenosti hrvatskih vatrogasaca. I njima je, kao i nedavno hrvatskim učiteljima, premijer obećao da će im se prvim izlaskom iz krize povećati plaće. To premijer smatra jednim od pririteta.

????????????????????????????????????????????????????????????????

Izvor: Zadarski list