fbpx

Zračna luka Zadar uskoro četvrta po opsegu prometa

Ministar Siniša Hajdaš Dončić nazočio skupštini Zračne luke u Zemuniku, posjetiti će i Lučku upravu te obići gradilište u Gaženici

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je nakon radnog posjeta Splitu, službeno boravio i u Zadru, gdje je nazočio Skupštini Zračne luke. Od 7 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti na Skupštini je odlučeno da 6 milijuna kuna ide u temeljni kapital, a milijun kuna u zadržanu dobit društva – rekla je direktorica Katica Pupić Bakrač.

“Ukupni prihodi Zračne luke Zadar u prošloj godini bili su 43 milijuna kuna. Dakle, 6 milijuna kuna dobiti ide u temeljni kapital, a milijun kuna ide u zadržanu dobit društva. Procjene za 2013. godinu su 10 milijuna kuna viša dobit, odnosno prihodi od 53 milijuna kuna” – ističe direktorica Katica Pupić Bakrač.

Rezultati Zračne luke u Zadru su zaista impresivni – istaknuo je ministar Hajdaš – Dončić:

“Rezultati su prošle godine došli do gotovo 400 tisuća putnika, točnije 370 tisuća, s tim da se ove godine očekuje porast na pola milijuna čime bi oni postali četvrta Zračna luka po opsegu prometa u Hrvatskoj ” napomenuo je Hajdaš – Dončić.

Ministar će posjetiti i Lučku kapetaniju i Lučku upravu, nakon čega će obići i gradilište Nove luke u Gaženici.

Izvor: HRT Zadar