fbpx

ANDRO MAGIĆ Ne mislim sjediti u Općini i bez veze primati plaću

Krenete li po Googleu otkrivati identitet najmlađeg općinskog načelnika u Hrvatskoj, naći ćete ih barem trojicu! Kako su što otkrili, mediji su i izvještavali, pa je tek slijeganjem postizborne prašine konačno postalo jasno da je najmlađi načelnik Ivan Sabolić iz Legrada sa samo 23 godine.

Što se Dalmacije tiče, u „medijskom vodstvu“ je dugo bio 26-godišnji načelnik Pirovca Ivan Gulam, ali ga je na koncu pretekao dva mjeseca mlađi Andro Magić, načelnik Pašmana. Magić je sa svojom nezavisnom listom, prosječno starom tridesetak godina, pomeo HDZ-ovca Nedjeljka Medića i prvi put od 1990. godine natjerao HDZ na priznanje izbornog poraza.

Magić je osnovnu školu završio u Neviđanima na otoku Pašmanu, Pomorsku školu u Zadru, gdje je potom završio i tri godine Pomorskog fakulteta, da bi dodatne dvije godine okončao u Rijeci 2012. godine i postao magistar logistike u pomorstvu. Kada primopredajom preuzme vlast u Pašmanu, Magiću će u radnu knjižicu biti upisani prvi dani radnog staža! Isti je slučaj i s njegovim godinu dana mlađim zamjenikom, magistrom ekonomije sa slavnim imenom – Krešimir Ćosić!

Majka se boji kako će sve to ispasti

– Odavno sam govorio da bi nešto ovakvoga trebala pokušati ostvariti baš moja generacija iz 1987. godine, jer je riječ o dosta uspješnih mladih ljudi, magistara. Mislio sam da bismo trebali vidjeti bi li nas ljudi podržali na izborima i ispalo je odlično – govori Magić, iskreno priznajući da se njegovoj majci ideja o izborima za načelnika ispočetka nije svidjela, pa se i sada boji „kako će sve to ispasti“.

– Bojiš li se ti? Imaš li tremu od načelničkog posla?

– Iskreno: ne znam što nas sve čeka u Općini jer primopredaja još nije obavljena, ne znamo točno kakvo ćemo stanje zateći. Ali, dobivamo veliku podršku od brojnih ljudi, naših sumještana, prijatelja i vikendaša koji nam obećavaju svu svoju pomoć u realizaciji projekata važnih za ppćinu Pašman. Tu podršku treba znati iskoristiti, a s njom i trema polako pada.

– Je li politika vaš dugoročan izbor?

– Ne mislim sjediti u Općini i bez veze primati plaću: važno je da nešto napravimo i ostvarimo svoje ciljeve. Ništa spektakularno i neostvarivo nismo obećavali, osim ogromne želje i truda koji ćemo sigurno uložiti. Ako mi i stanovnici naše Općine budemo zadovoljni nakon četiri godine, ostat ćemo, ali to je zaista daleko, čeka nas težak posao.

Pola liste – nezaposleno!

Od nas jedanaest s liste, pet-šest nas je nezaposleno, ali smo svi dosada radili kao sezonci. Ja sam bio lučki radnik u Tkonu, konobario sam, naplaćivao bove, a preko zime sam radio u mlinu – kaže Magić.

Izvor: Slobodna Dalmacija