fbpx

Izborno čudo u Kukljici: HDZ pobijedio – HDZ!

Brojke govore da je na izborima za općinskog načelnika nezavisni kandidat Marin Boško dobio 60,41 posto glasova u Kukljici na otoku Ugljanu, a kandidatkinja HDZ-a Gorana Poropat 36,91 posto. Prethodno je Boško osvojio četiri, HDZ tri, a nezavisni Ante Boris Martinović dva mandata u Općinskom vijeću.

Međutim, sve to skupa ne znači da je HDZ izgubio izbore, a možda ni načelničko mjesto!?

Boško je do siječnja bio zamjenik načelnice Poropat s kojom je ušao u sukob kada je najavio svoju kandidaturu za načelnika. HDZ u Kukljici se podijelio, a Boško je pompozno napustio stranku i formirao nezavisnu listu iznoseći u javnost kako su on i ljudi koju su podržali njegovu kandidaturu žestoko šikanirani od načelnice Poropat.

Tako su izbori u Kukljici poprimili obilježja osobnog rata i Bošku donijeli zadovoljštinu: pobijedio je predsjednicu lokalnog HDZ-a.

No, upitnik nad ishodom izbora već je u izbornoj noći stavio novi zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavom prenesenom u medijima da HDZ nije izgubio u Kukljici jer je i Boško – član HDZ-a!?

Logično se postavilo pitanje je li HDZ u Kukljici imao dvije liste, jednu službenu i jednu maskiranu pod egidom nezavisne liste, i jesu li tamošnji birači nasanjkani?

Ne razgovara s protivnicom

– Nisam čuo Kalmetinu izjavu, s njim nisam ni razgovarao i ne znam što je u evidenciji članstva županijskog HDZ-a zapisano – odgovara Boško na pitanje je li zaista još član HDZ-a.

Pa jeste li član temeljnog ogranka HDZ-a ili niste?

– Ne znam jesam li još član. Predsjednica HDZ-a Gorana Poropat sa mnom ne razgovara, znam da je nekada u Kukljici bilo 119 članova HDZ-a, ali ne znam koliko ih je sada i jesam li među njima.

A osjećate li se kao član HDZ-a?

– Neću na to pitanje odgovoriti, ne želim ništa više komentirati.

Namjeravate li se vratiti u HDZ?

– Nemam komentara.

Svjesni ste da biste povratkom u HDZ priznali obmanu birača?

– Ne znam ništa ni o kakvoj obmani, znam samo da sam se kandidirao i dobio izbore. Nitko iz drugih stranaka nije sa mnom kontaktirao.

U ponedjeljak je primopredaja, preuzimam općinsku upravu kao nezavisni kandidat. Ništa više ne želim reći.

Oporba: Poništiti rezultate!

Ako je Marin Boško uistinu član HDZ-a, onda se on lažno predstavio biračima kao nezavisni kandidat i doveo ih u zabludu, a HDZ je na izborima sudjelovao s dvije liste, pa je s HDZ-om odgovoran za izbornu prijevaru. U tom slučaju poduzet ćemo sve zakonske korake da se ponište rezultati lokalnih izbora u Kukljici i da se provedu novi.

Ako Boško nije član HDZ-a, mi ćemo poštovati volju birača i nećemo se baviti trgovinom i zakulisnim igrama kako bi njihovu volju promijenili. Naša dva vijećnika podržavat će sve prijedloge i odluke koje budu u interesu Kukljice, a bit će protiv svih pojedinačnih interesa ma s koje strane dolazili – izjavio je nezavisni vijećnik Ante Boris Martinović.

Izvor: Slobodna Dalmacija