fbpx

Janković preuzeo Atrij i najavio gastronomski zaokret

Zadru nedostaje ugostiteljski objekt čije će se poslovanje bazirati na domaćim, autohtonim namirnicama i receptima, na jednom poštenom odnosu između gostiju i ugostitelja

Mate Janković, član žirija popularnog kulinarskog showa Masterchef, od jučer je novo pojačanje zadarske gastro scene. Poznati hrvatski kuhar preuzeo je restoran bar Atrij odlučan da ga isprofilira kao najnoviju gradsku ugostiteljsku zvijezdu.

– Atrij je zanimljiv projekt, a Zadar, uz Dubrovnik, najjači grad na obali po turističkom potencijalu. Nisam se stoga puno dvoumio, uostalom i kao zadarski zet, došao sam ovdje, odlučivši dati Zadru ono što mu nedostaje. A nedostaje mu ugostiteljski objekt čije će se poslovanje bazirati prije svega na domaćim, autohtonim namirnicama i receptima, na jednom poštenom odnosu između naših gostiju i nas. Želja mi je da u Atriju naši klijenti osjete da za svoj novac dobijaju pravu protuvrijednost, naglašava Janković.

– Atrij neće biti kao do sada mjesto za kavu i upravo zbog toga kava je jedina stvar koja po cijeni odskače od prosjeka, ali riječ je o vrhunskoj kavi koju sprema vrhunski barmen.

– Prije početka rada “skenirao” sam malo zadarsku ugostiteljsku ponudu i vidio što gradu nedostaje – identitet lokalne prehrane. Imamo puno pizzerija, pizza cutova, lokala koji grad okružen s pet nacionalnih parkova jednostavno degradiraju. Imamo potencijal za elitni turizam, no ne znamo ga iskoristiti, zaključuje Janković i dodaje da vjeruje da će Atrij, s obzirom da radi do 1 iza ponoći biti prepoznat i kao wine bar, mjesto noćnog okupljanja ljubitelja dobrih vina i opuštajuće atmosfere.

 Izvor: Zadarski list