fbpx

Novi uspjeh Fantele i Marenića!

Novi veliki uspjeh jedriličara Svetog Krševana u klasi 470, Šime Fantele i Igora Marenića. Na jučer završenom Europskom prvenstvu u talijanskoj Formiji osvojili su brončano odličje. To im je četvrta europska medalja, tri puta su bili europski prvaci.

 Šime Fantela i Igor Marenić još jednom su među najboljima u Europi! U plovu za odličja uspjeli su se izboriti za brončano odličje. Ušli su u plov za odličja s vrlo nezahvalne četvrte pozicije, sa četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Grcima Mantisom i Kagialisem. U takvoj situaciji Grci su mogli izravno jedriti na Šimu i Igora, ne dati im disati, kako to jedriličari kažu, međutim naš iskusni dvojac uspio ih je nadmudriti.

 – Nije bilo jednostavno, bilo je baš teško. Plov za odličja nije dobro krenuo za nas, prvu oznaku smo obišli sedmi, međutim odličnim jedrenjem kroz polje uspjeli smo ući četvrti, ostali su se složili tako da smo uzeli broncu. Bilo je baš infarktno! Sretni smo jer smo nastavili niz osvajanja medalja i to nas ustvari najviše raduje – kazao nam je Šime Fantela.

– Tri europska zlata, evo sad i bronca, više smo nego zadovoljni. Konkurencija je takva da bez problema ostaneš bez ijednog odličja, a mi smo ponovno na postolju tako da smo stvarno sretni. Medalja oko vrata je lijep osjećaj, nekako smo se navikli na njega! – kazao je Igor Marenić.

 Europski prvaci su Francuzi Bouvet/Mion, a srebro su osvojili Britanci Patience/Glanfield. Kao i obično na EP su nastupale i posade iz zemalja van Europe. U otvorenom dijelu poretka Fantela/Marenić su zauzeli peto mjesto. Prvi su Australci Belcher/Ryan.

Izvor: HRT Zadar