fbpx

Službeni rezultati drugog kruga

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić. Zbog viška listića izbori će se morati ponavljati na jednom biračkom mjestu u Arbanasima te u Polači.

U drugom krugu lokalnih izbora jučer je Božidar Kalmeta u gradu Zadru osvojio 57 posto glasova, njegov protukandidat Ivo Bilić 40 posto, nevažećih listića bilo je 3 posto. Prema podacima DIP-a , na županijskoj razini Stipe Zrilić dobio je 61,05 posto glasova, Renata Sabljar Dračevac 34,41, a nevažećih listića bilo je 4 posto. Izbori će se zbog viška listića morati ponavljati na jednom biračkom mjestu u Arbanasima te u Polači.

 Novi, stari gradonačelnici izabran su u Benkovcu i Obrovcu, a u Pagu je novi gradonačelnik Željko Maržić ( PSP, SDP, DC) koji je u tijesnoj borbi pobijedio dugogodišnjega gradonačelnika Antu Fabijanića Njekulina ( HNS, HSLS, HSP, HSU).

 U Benkovcu je novi mandat, u ime koalicije HDZ-a, HSU-a, HSP-a Ante Starčević , osvojio dosadašnji gradonačelnik Branko Kutija. Njemu se suprotstavio Mirko Šunić kojega je kandidirala lista HNS, SDP-a, HSLS-A, DSU-a i Zelenih.

Za gradonačelnika Obrovca izabran je HDZ-ov kandidat Ante Župan. On je u drugom krugu pobijedio Ivana Vrkića s liste HSLS –a, DPS-a i SDP-a.

 Drugi krug lokalnih izbora održao se i u 10 općina Zadarske županije. U pet općina načelnici su nezavisni kandidati, u tri iz redova HDZ-a i koalicijskih partnera, u jednom iz SDP- a .

U otočnim općinama pobjedu su, osim u Kalima gdje je pobijedio kandidat SDP-a i koalicijskih partnera Duško Vidov, odnijeli nezavisni kandidati. U Kukljici Marin Boško, a u Pašmanu Andro Magić. Nezavisni kandidati povjerenje su dobili i u Privlaci gdje će na načelničko mjesto sjesti Neven Begonja te u Ražancu na čelu s Nikolom Miletićem. U sljedeće 4 godine HDZ i koalicijski partneri imaju načelnike u Pakoštanima, a to je Milivoj Kurtov, Zorana Pelicarića u Sv. Filipu i Jakovu i Natašu Turbić u Gračacu.

Kao što se očekivalo u županijsko izborno povjerenstvo posljednji rezultati stigli su s Vira na kojem je pobjeda otišla u ruke dosadašnjeg načelnika Kristijana Kapovića.

Izvor: HRT Zadar