fbpx

U ZADRU o turističkoj suradnji Hrvatske i Italije

“ITHREU – Italija i Hrvatska: partnerstvo za Europu” i “ACOST – Koordiniranje aktivnosti za razvoj turizma”, projekti su koji se financiraju sredstvima talijanskog Ministarstva gospodarskog razvoja s ciljem unaprijeđenja suradnje dviju država – Italije i Republike Hrvatske. O tome više u Zadru sutra s početkom u 9:00 sati.

Zaniteresirani poduzetnici o projektima “ITHREU – Italija i Hrvatska: partnerstvo za Europu” te “ACOST – Koordiniranje aktivnosti za razvoj turizma”, koji se financiraju sredstvima talijanskog Ministarstva gospodarskog razvoja (zakon 84/2001) mogu više saznati sutra s početkom u 9:00 sati

Cilj provedbe ovih projekata je unaprijediti suradnju dviju država – Italije i Republike Hrvatske. Tema konferencije su mogućnosti financiranja u sljedećem financijskom razdoblju, s naglaskom na prekograničnu suradnju.

Ciljevi izlaganja konferencije su spoznati način kako funkcionira sustav EU fondova u Hrvatskoj, o tome kako će funkcionirati sustav EU projekata u strukturnim fondovima u uvjetima članstva u EU (pregled nove regulative za SF), najnovije preporuke EK za financiranje hrvatskih projekata i novosti u novoj regionalnoj podjeli, način prijave projekata, te osvrt na projekte prekogranične suradnje.

 Izvor: HRT Zadar