fbpx

Uvala Jazine nema nijedne izlazne stepenice

Sjećam se da je postojalo nekoliko stepenica za izlaz iz mora u slučaju nužde duž cijele obale, eno jedne su bile kod mosta, jedne kod zgrade Narodnog lista, jedne između Peglice i trgovine Zubatac, nabraja zadarski barkajol s 42 godine zaveslaja u rukama, barba Karlo Sindičić

Kao dijete s pokojnim ćaćom Pina Gjergje nasipao sam Jazine ruševinama Zadra i dobro se sjećam gdje je što bilo i kako je izgledalo. Sjećam se da je postojalo nekoliko stepenica za izlaz iz mora u slučaju nužde duž cijele obale, eno jedne su bile kod mosta, jedne kod zgrade Narodnog lista, jedne između Peglice i trgovine Zubatac, nabraja zadarski barkajol s 42 godine zaveslaja u rukama, barba Karlo Sindičić.

On je, naime, zamijetio kako pri gradnji nove uvale Jazine nisu izgrađene niti jedne stepenice, a ako netko upadne u more teškom će mukom bez tuđe pomoći izići, na nekim mjestima teško će se imati gdje i uhvatiti i držati, upozorava barba Karlo.

Zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić kaže kako u novom dijelu koji se gradio stepenica nije bilo, a projektant očito nije predvidio njihovu gradnju, no ako se ukaže potreba…

– Projektant stepenice očito nije predvidio na ovom novom dijelu, ali tu su sad pontoni pa možda oni mogu poslužiti kao izlaz. Ako se ukaže potreba možda se mogu napraviti i stepenice, predložit ćemo projektantima pa ćemo vidjeti što će reći, kaže Vrančić.

Izvor: Zadarski list