fbpx

Ariel Castro na sudu: Monstrum iz Clevelanda ne osjeća se krivim po ni jednoj od 977 točaka optužnice

Ariel Castro, monstrum iz Clevelanda, na sudu je kazao kako se ne osjeća krivim po ni jednoj od 977 točaka optužnice koje ga terete za skoro 1000 silovanja, otmicu i seksualno zlostavljanje, javlja USA Today.

Bivši vozač autobusa, koji je oteo tri djevojke i držao ih zatočene u kući više od deset godina, na sudu se pojavio u narančastom zatvorskom odjelu i s lisicama. Glavu je držao pognutom pa mu je njegova odvjetnica naređivala da digne glavu i otvori oči kada mu se objašnjavaju njegova prava.

Sljedeće ročište zakazano je manje od dva tjedna kada će se izabrati porota, a sudac je potvrdio jamčevinu od osam milijuna dolara.

Castro će na sudu odgovarati za 512 točaka optužnice zbog otmice, 446 zbog silovanja i sedam zbog seksualnog zlostavljanja. Dvije točke ga terete za teško ubojstvo nakon što je navodno pretukao jednu od djevojaka koja je kasnije pobacila. Šest točaka ga tereti za napad, tri za ugrožavanje djeteta a jedna za posjedovanje opreme za kriminal.

Podsjećamo, Ariel Castro je u svojoj kući u Clevelandu više od deset godina držao zatočene tri djevojke. Michelle Knight nestala je 2002. godine, Amanda Berry 2003. godine, a Gina DeJesus 2004. godine.

Izvor: Index.hr