fbpx

Britanci o nesreći u Hrvatskoj: “Ne mogu vjerovati da nitko nije poginuo. Dobili smo kombi sa samo dva pojasa za vezanje”

Skupina mladih Britanaca kombijem se vraćala u Zagreb gdje su se trebali ukrcati na zrakoplov koji bi ih odveo doma nakon odmora provedenog u Hrvatskoj. No, umjesto u zračnoj luci oni su završili u bolnici. Vozač kombija zaspao je za volanom, udario u ogradu i prevrnuo se na autocesti A1.

“Kada se sada sjetim toga ne mogu vjerovati da nitko od nas nije umro. To je ružno iskustvo. Od tada ne spavam dobro i imam noćne more. No kada pogledate ozljede koje smo zadobili stvarno smo imali sreće”, kazala je 19-godišnja Anna Tratalos, jedna od 10 putnika kombija, za Manchester Evening News.

Britanci kažu kako su bili primorani uzeti kombi koji je imao samo dva pojasa za vezanje na 10 putnika. Naručili su taxi za 10 osoba i morali su se voziti u ovom kako bi stigli na let. Kazali su kako je vozač dva puta stao popiti kavu i da je puštao glasno muziku kako bi ostao budan.

“Mi smo spavali u trenutku sudara, no oni koji su bili budni kazali su kako su malo prije sudara vidjeli da je vozač zatvorio oči. Ne sjećam se svega od nesreće no primijetio sam vatru. Pomagali smo jedni drugima da kroz prozor izađemo iz kombija”, kazao je Aron Cheema.

Šestero Britanaca još se uvijek nalazi u Hrvatskoj zbog zdravstvenog stanja. 20-godišnja Colette Alderson nalazi se u kolicima zbog frakture kralježnice, a ima i konce na glavi zbog zadobivene ozljede. 19-godišnji Dominic Visser ima frakturu kralježnice na dva mjesta te staklo u oku. 20-godišnja Imogen Farell slomila je prsni koš, dok je 20-godišnja Rosie Smith zadobila frakturu kralježnice na dva mjesta te slomljen gležanj. 20-godišnja Cesca Tillyard ima slomljen gležanj, a 20-godišnji Max Davies zadobio je duboku ranu na nozi.

Izvor: Index.hr