fbpx

Koliko su Hrvati obrazovani i pismeni te koja su najčešća imena i prezimena?

Danas će biti objavljen još dio podataka Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provedenog 2011. godine.

Predstavljeni će biti podaci o stanovništvu prema najvišoj završenoj školi, pismenosti, informatičkoj pismenosti te najčešća imena i prezimena, stoji u priopćenju Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine na konferenciji za novinare službeno će predstaviti gospodin Marko Krištof, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku.

Ovo je četvrti dio popisa. Prije dva tjedna je objavljena slika hrvatske obitelji prema kojoj Hrvatska stari, rađa se sve manje djece, a stanovništvo se ne odlučuje na brak. Ravnatelj Zavoda, Marko Krištof je kazao: “Ukupan broj obitelji se od ’91. smanjio. Udio parova bez djece raste – sa 24,8 posto na 28,6 posto. Smanjuje se udio parova s djecom, a raste udio majki i očeva s djecom”.

Ovo i dalje nije kompletan popis. Do kraja listopada zavod će objaviti podatke o stanovima, te stanovništvo prema ekonomskim aktivnostima i migracijskim obilježjima.

Izvor: Index.hr