fbpx

Nađeno tijelo Austrijanca koji je skočio s Paškoga mosta, drugi austrijski državljanin utopio se kod Raba

U moru je u subotu nađeno tijelo austrijskog državljanina nestalog u blizini Paškog mosta, za kojim je nakon sinoćnje dojave da je pao ili skočio s mosta u more, pokrenuta opsežna potraga.
Tijelo je iz zrakoplova Obalne straže uočeno danas u blizini Ljubačke plaže, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Potraga, kojom je koordinirala Nacionalna središnjica za traganje i spašavnje na moru, pokrenuta je nakon dojave o nestanku u 21 sat sinoć. U njoj su sudjelovali brodovi zadarske Policijske uprave i Lučke kapetanije, privatni brod, policijski ronioci, kopnena ophodnja, a kad nije bilo rezultata, jutros je uključen i zrakoplov Obalne straže.

Beživotno tijelo iz mora je izvukla posada broda Lučke ispostave Starigrad – Paklenica i potvrdila da se radi o nestalom austrijskom državljaninu C.K. (1969.)

Posada broda Lučke ispostave Lopar izvukla je danas iz mora kod otoka Raba tijelo Austrijanca (1958.) koji se, prema dojavi, utopio tijekom plivanja.

Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru jutros u 9,55 sati je austrijski državlajnin s privatne motorne jahte „Missie“ austrijske zastave, javio da je njegov prijatelj otplivao oko 50 metara od plovila i da ne pokazuje znakove života.

Utvrđeno je kako se nalaze na poziciji pličine Balina, sjeverna strana otoka Raba, gdje je odmah upućeno plovilo Lučke ispostave. U dogovoru s policijom, tijelo je prevezeno u Lopar.

Istražne radnje su u tijeku, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Izvor: Slobodna Dalmacija